Bo på designhotell

Ok, först och främst: var ska du bo? Göteborg har några av Sveriges mest omtalade designhotell så det är egentligen bara att välja och vraka. Clarion Hotel Draken är designat med inspiration av filmvärlden och bjuder på Göteborgs kanske bästa utsikt från takbaren 33 våningar upp. Historiska Hôtel Eggers har unikt inredda och mysiga rum. Avalon ligger mitt i centrum och ger gästerna tillgång till den helt nyrenoverade takterassen med pool, och Jacy’s är ett resort i sig själv, med Miami-inspirerad pool club och flera restauranger.

Drönarbild av poolområdet på Sankt Jörgen Park i Göteborg.
Sankt Jörgen Park är en unik anläggning i Göteborg med spa, hotell, golf, träning och restauranger.

Njut på spa

Det finns flera fantastiska spahotell- och anläggningar i Göteborg. Sankt Jörgen Park är en resort där du både kan övernatta eller unna dig dagsa och häng vid poolerna. Vackra Hagabadet finns på tre ställen i Göteborg varav det i Haga (gamla Renströmska bad- och tvättanstalten) är det mest klassiska.

Arken Hotel & Art Garden Spa har flera olika spapaket, bland annat med brunch, och femstjärniga hotellet Upper House har ett xklusivt spa med hamam, upplevelsedusch och tre olika pooler, varav en frihängande utomhuspool.

Gå på Michelin-restaurang

Göteborg har fem restauranger med en stjärna i Guide Michelin, alla spännande på sitt eget vis. Restaurang 28+ är en veteran i gänget, Signum serverar en avsmakningsmeny inspirerad av de fyra elementen – jord, eld, luft och vatten, SK Mat & Människor en intim mötesplats där man sitter nära kockarnas arbetsplats, Koka en experimentell och lustfylld restaurang och Project en elegant bistro. Vart du än går får du säkerligen spännande smakupplevelser att minnas länge.

Hos charmiga Luckans fisk i Majorna kan du både äta lunch och köpa med dig nyfångade läckerheter hem.

Fisk och skaldjur

I Göteborg måste man äta skaldjur. Så är det bara. Antingen går du på ett klassiskt ställe som Sjömagasinet eller Fiskekrogen, eller så provar du någon av Göteborgs nya fiskrestauranger som dykt upp på senare tid. Exempelvis charmiga Luckans fisk i Majorna eller Fiskbar 17 som gör en mer streetfoodig twist på havets läckerheter.

Väljer du den senare kan du med fördel stanna kvar på Magasinsgatan en stund och prova flera av ställena runt omkring.

Testa de senaste restaurangkoncepten

Göteborgs krögare har inte legat på latsidan de senaste åren. Bland de spännande restaurangkoncept som poppat upp är det värt att nämna moderna asiatiska restauranger som sydostasiatiska Saga och kinesiska Fei. Runt Järntorget hittar du mer klassiska smaker på vinbaren och restaurangen Poppy och nynordiska bistron Alba.

Drick gott – och unikt

Göteborg är hantverksölets huvudstad i Sverige så missa inte att testa märken som Poppels, Vega och Stigbergets om du gillar öl. Är du vin-nörd bör du besöka lilla (superlilla) Bar la Lune, Olssons vin eller Husette.

Vill du testa vin gjort i Göteborg på importerade druvor rekommenderas ett besök på Wine Mechanics där man också kan se hur hantverket går till. De har både en restuaurang i Gamlestan, och en i Saluhallen mitt i centrala Göteborg. Bubblor? Ja då finns exempelvis Champagnebaren på Kyrkogatan.