Ladda upp inför sommarens Ullevi-konserter på Heden. Credit: FKP Scorpio

Fyra veckors förfest på Heden

Äntligen kan vi njuta av en fullspäckad konsertsommar på Ullevi! Förfesten på Heden är stället där du träffar vännerna, värmer upp och kommer i rätt stämning inför spelningarna. På Heden bjuds det på livemusik, quiz, DJ’s, schysst mat och kall dryck. Det är fri entré och öppet för alla åldrar, oavsett om du ska vidare till Ullevi eller bara vill njuta av stämningen på förfesten.

Menyn har komponerats av Göteborgs stjärnkock Mats Nordström och såväl livemusik som DJ’s och övrigt innehåll har handplockats utifrån artisterna som spelar på Ullevi.

Området har öppet från Rammsteins andra konsert 29 juli till Håkan Hellströms avslutande konsert 27 augusti.

Sväng-om i danstältet utanför Kajskjul 8 i sommar. Credit: Henrik Sandsjö

Dans vid Packhuskajen

Återigen kan alla danssugna ta sig en sväng-om på Kajskjul 8 och Packhuskajen! Under sex kvällar i augusti och september blir det dansvänlig musik i olika genrer: soul, dancehall och hip hop med bland annat Looptroop Rockers, Aki från Labyrint och Eric Gadd. De avslutande två kvällarna är mitt under Kulturkalaset och då står inga mindre än dansbandsikonerna Lasse Stefanz och Larz-Kristerz på scenen. Fri entré till samtliga kvällar, först till kvarn gäller. En del av kvällarna har 18-årsgräns, se respektive evenemang för mer information.

Playa Stenpiren vid Stenpiren är ett populärt ställe för sommarhäng.

Längs med vallgraven finns flera härliga sitt- och viloplatser där du kan slå dig ner för att njuta av utsikten över kanalen.

Kungstorget får en tillfällig sommarkostym med grönska, matplatser och lekfulla sittmöbler.

På Stigbergstorget har parkeringen blivit ett sommartorg och på en del av anslutande Allmänna vägen blir det en sommargata med uteserveringar.Credit: Emma Backman

Andra- och Tredje långgatan blir gågator där uteserveringar får breda ut sig under hela sommaren. Credit: Frida Winter

Ta plats för avslappnat häng i Göteborgs sommaroaser

I sommar förvandlas 18 gator och platser i Göteborg till mysiga ställen att sitta, vila och umgås på, men också till sommargator och gågator utan trafik och parkeringsplatser. Satsningen heter “Ta plats” och du hittar alla ställena på denna karta på stadsutveckling.goteborg.se.

18 juni–21 augusti är Jubileumsparken öppen för bad och andra aktiviteter alla dagar i veckan.

Bada mitt i stan i Jubileumsparken

Sedan 2014 har Jubileumsparken i Frihamnen haft öppet för alla och erbjudit massor av kostnadsfria aktiviteter. I sommar välkomnas alla som vill bada i den flytande poolen “Allmänna badet”, prova på att segla eller kanotpaddla eller åka skateboard.

Läs mer om Jubileumsparken på goteborg2023.com

Brunnsparken är en av tre platser som får en öppen scen i sommar.

Öppna scener, sommarfest på kajen och loppis i historiska kvarter

Innerstaden Göteborg bjuder in till flera olika härliga sommaraktiviteter i Göteborgs stadskärna. Ta plats på en öppen scen, fira sommaren vid Rosenlundskajen eller hitta fynd på en megaloppis i Göteborgs historiska kvarter runt Kronhuset och Kronhusbodarna. Ni kan läsa mer om om Innerstaden Göteborg på deras Facebook-sida.

Öppen scenscommar

Upptäck en öppen scen till och för alla! Under tre veckor placeras tre scener ut på tre platser runt om i Göteborgs innerstad (17 juli – 11 augusti på Kungstorget, Domkyrkoplan och Brunnsparken). Scenen är din att inta! Varmt välkommen att ta plats för att bjuda på sång, musik, stand-up, teater, dans eller annan underhållning. Besök scenerna och ta del av de framträdanden som bjuds. Inom kort lanseras scenprogram med bokade uppträdanden och artister.

Sommarfest på Rosenlundskajen

Välkommen till kajen med stans bästa solläge den 27 augusti! Det blir en hel dag där gatan bubblar och då maten, drycken och vännerna är lite extra härliga. På programmet står musik, uppträdanden, shopping och roligheter för både stora och små.

Loppispremiär i Västra Nordstan

Upptäck Göteborgs ”gamla stan” när alla vackra innergårdar för första gången öppnas upp och för en megaloppis i Göteborgs äldsta bostadskvarter 21 augusti. Här utlovas fynd, hoppborgar till barnen, ett gott häng och god mat.

Upptäck Göteborg genom en rolig stadsorientering signerad Hitta Ut.

Hitta ut och upptäck innerstaden

Hittaut är ett roligt och lärorikt sätt att upptäcka Göteborg, där du letar checkpoints runt om i staden via en app eller fysisk karta. Kartan finns att hämta på Gothenburg Visitor Centre och på Stadsbiblioteket.

Läs mer om hur det fungerar hittaut.nu/goteborg

Historisk promenad genom Göteborg

Vill du se hur Göteborg såg ut på 1600-talet? Då kan du gå på en virtuell tidsresa mellan tolv utkiksplatser i staden. Starten är vid Centralstationen där du ställer dig i fotspåren på marken och skannar en QR-kod med mobilen. Vips befinner du dig i en virtual reality-modell av 1600-talets Göteborg!

Läs mer och hitta kartan över den historiska promenaden på stadsutveckling.goteborg.se.

Träffa lejonet Leo eller Frölundas hockeyspelare.

Ladda upp med Leo vid Gamla Ullevi och besök Frölundadagen på Frölundaborg

Träffa IFK Göteborgs lejonet Leo, var med och tävla om finfina priser eller hoppa hoppborg tillsammans med IFK Göteborg. Alla är välkomna till evenemangsområdet inför IFKs hemmamatcher, så ta med hela familjen för en rolig eftermiddag!

Torsdagen den 25 augusti är Frölundadagen tillbaka. En dag som uppmärksammar att hockeysäsongen drar igång, en dag med roliga aktiviteter och en riktigt folkfest där hela föreningen presenteras. Detta är ett tillfälle för fansen få träffa spelarna och framförallt hälsa de nya spelarna välkomna till föreningen.  Nytt för i år är att få träffa och välkomna Frölundas historiska damlag.