Hur skulle du beskriva Skeppets själ?  

– Vi vill att Skeppet ska kännas folkligt och inbjudande med professionalism i grunden. Det är låga trösklar och man behöver inte vara en supervan kulturkonsument för att komma hit. Däremot så kommer det du ser vara professionellt och välarbetat. Att du kommer och tittar på någonting här vill vi visa att vi tar på allvar. De ställen vi minns från när vi själva turnerade, är när personerna som arrangerade kvällen brydde sig om oss artister. Det gjorde att vi i vår tur ville ge någonting tillbaka till publiken. Det blev en slags win- win situation. Den känslan har vi burit med oss hela tiden och det är något vi kommer vilja skapa här på Skeppet. 

Ingång med en dörr öppen. Skylt ovanför dörr med texten "Skeppet".
Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Berätta mer om er scen och lokal? 

– Jag och Pär, som sköter detta tillsammans, är själva sprungna ur musikscenen och den branschen. För oss blir det därför naturligt att sätta ett program där det är mycket musik. Men rummet är även otroligt inbjudande till både film, samtal och mindre teatrar, så vi hoppas att det ska kunna växa sig till en scen där utbudet kan breddas. Lokalen i sig känns som ett slags minikonserthus där vi både kan uppnå en intim och samtidigt högtidlig känsla, vilket jag tror är unikt med vår sal. 

detaljbild på scenen Skeppet.
Credit: Jonas Larsson

Hur skulle du beskriva den perfekta kvällen?

– Det är svårt att beskriva bara en perfekt kväll då det såklart finns så många olika beroende på konstform. Men till exempel skulle den kunna börja med att du kommer på en fördrink och kanske äter en god bit mat innan en lugnare jazz-akt eller liknande börjar. Sedan blir det paus och då får man chans att mingla och kanske äta lite till. Efter det så fortsätter kvällen med att det kommer något nytt på scenen.

– Det viktigaste är att gästen känner att den kliver in i någonting som den trivs i och att de känner sig omhändertagna. De träffar människor som bryr sig om stället, vi som är ansvariga ska liksom bädda in gästen i något den kommer trivas i. Även artisterna ska känna precis så. Man ska kunna se att de som är på scenen tycker om att vara där, oavsett om det är en popartist eller en teater akt, så vill den personen vara där.

Kvinna sitter på scen
Credit: Jonas Larsson

Hur upplever du att musiklivet är här i Göteborg och närområdet? 

– Jag tycker att många aktörer här förmedlar en känsla av att “vi vill göra det tillsammans”. Jag upplever inte att det känns konkurrens-aktigt. När vi har träffat och hälsat på våra grannar här i närområdet så har det bara varit glada tillrop. Vi har känt att vi vill göra någonting tillsammans på denna platsen. Det känns väldigt speciellt och roligt. 

Kommande konserter

Se kommande konserter på Skeppet via länken nedan.