Sommar för hela familjen

I Göteborg finns en mängd aktiviteter som passar barn i alla åldrar – spana in vår upplevelseguide som är fylld till brädden med både klassiker och nykomlingar. Vi har även listat restaurangerna som barnen brukar gilla lite extra.

Har du barn som klättrar på väggarna? Då kan Fysikens klätterläger för 6–15-åringar vara sommarens bästa nyhet!

Under pandemin har rekordmånga välkomnat en ny familjemedlem på fyra ben, och självklart har vi också en guide till Göteborgs mest hundvänliga ställen.

I sommarvärmen kan det vara skönt att svalka av sig. Vi har valt ut fem badplatser för fem olika badtyper i vår nya badplatsguide.

Göteborgs skärgård har en mängd upplevelser att bjuda på i sommar. Credit: Peter Kvarnström

Sommar i skärgården

Med Let’s Boat kan du upptäcka Göteborg från vattnet i din egen takt. Credit: Happy Visuals

Sightseeing-sommar

Folk minglar och dricker öl på innergård där ett jazzband spelar.
Upplev den bubblande atmosfären på någon av Göteborgs många uteserveringar i sommar. Credit: Hugo Hall

Ät och drick gott i solen

Göteborg är känt för sin härliga avslappnade atmosfär, och under sommaren upplever du den bäst på stadens bubblande uteserveringar. Här guidar vi dig till charmiga uteserveringar och takbarer med storslagen utsikt. Det finns även gott om saluhallar, delikatessbutiker och parker för alla picknicksugna!

Varmt i solen? Svalka dig med en glass från något av stadens populära glasskaféer – i Göteborg står hantverk och lokala råvaror högt i kurs.

Upper House är en av Göteborgs lyxiga spa-anläggningar där du kan koppla av i sommar.

Lyxa till det i sommar

Trädgårdsvisningar på Tjolöholms slott är ett av många evenemang du kan välja mellan i sommar.

Sommar-evenemang

I takt med lättade restriktioner dyker det upp fler och fler evenemang i vår kalender, och det finns något för alla intressen och smaker.

Den sportige kan välja mellan utmaningar som Öl-loppet och Ötillö swimrun; naturälskaren kan fördjupa sig i humlens historia och trädgårdskonst; barnfamiljen kan mönstra på Maritiman och testa lekstugor på Nääs slott; och den kulturintresserade kan gå på konstrunda på Styrsö och uppleva hybridfestivalen Göteborgs kulturkalas.

Ännu fler alternativ hittar du i vår evenemangskalender!