Sommar för hela familjen

I Göteborg finns en mängd aktiviteter som passar barn i alla åldrar – spana in vår upplevelseguide som är fylld till brädden med både klassiker och nykomlingar. Vi har även listat restaurangerna som barnen brukar gilla lite extra. Självklart har vi också en guide till Göteborgs mest hundvänliga ställen.

I vår guide till budgetvänliga sommartips hittar du till hängvänliga sommargator, nya spännande sätt att upptäcka Göteborg och en lista på gratisaktiviteter.

I sommarvärmen kan det vara skönt att svalka av sig. Vi har valt ut fem badplatser för fem olika badtyper i vår nya badplatsguide.

Göteborgs skärgård har en mängd upplevelser att bjuda på i sommar. Credit: Peter Kvarnström

Sommar i skärgården

Med Let’s Boat kan du upptäcka Göteborg från vattnet i din egen takt. Credit: Happy Visuals

Sightseeing-sommar

Folk minglar och dricker öl på innergård där ett jazzband spelar.
Upplev den bubblande atmosfären på någon av Göteborgs många uteserveringar i sommar. Credit: Hugo Hall

Ät och drick gott i solen

Upper House är en av Göteborgs lyxiga spa-anläggningar där du kan koppla av i sommar.

Lyxa till det i sommar

Boutiquehotell, Michelinrestauranger, spännande viner, nyfångade skaldjur och spaupplevelser med extra allt – i Göteborg finns det gott om tillfällen att unna sig något extra. I den här guiden har vi samlat allt för dig som vill sätta guldkant på sommaren!

Liseberg

Göteborgsklassikern Liseberg är inte bara nordens största nöjesfält, utan även europas bästa 2023. Med många åk- och upplevelseattraktioner, hundratusentals blommor, kramiga kaniner, mat, dryck och underhållning erbjuder Liseberg aktiviteter för alla.

Trädgårdsvisningar på Tjolöholms slott var ett populärt evenemang under sommaren 2021.

Sommar-evenemang

Go City Göteborg

Vill du besöka flera sevärdheter under ditt besök i Göteborg? Go City Göteborg-passet kan ge dig tillgång till några av de mest eftertraktade sevärdheterna, samtidigt som du sparar upp till 50 procent rabatt på inträdespriset. Passet är verksam i över 30 städer över hela världen och är till för att förenkla hur du upplever en stad. Oavsett om du vill se Göteborg via en Paddan-båttur eller vill fördjupa dig i de uppslukande museerna, inklusive Universeum eller Maritiman, erbjuder Go City dessa sevärdheter plus 25 andra platser i Göteborg.