Musikens Hus är en kulturhub i Majorna..

Nya Nefertiti satsar på ett brett utbud.

Fönster med texten Pustervik.

Pustervik är en av Göteborgs mest klassiska scener.Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Musikens Hus

Musikens Hus ligger i stadsdelen Majorna och är platsen för dig som är sugen på riktigt bra konsertupplevelser, med liveakter och dj:s inom olika genrer. I huset finns två scener, en mindre i kafé-/restaurangdelen och en stor konsertlokal.

I vår intervju med Erik Ridderstolpe kan du läsa mer om vad det är som gör Musikens Hus till en unik konsertscen.

Nefertiti

Pustervik

Pustervik är en av Göteborgs mest älskade scener med en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1920-talet. Här har biografer och teatrar huserat, men nu för tiden är det musik som är Pusterviks främsta kännetecken.

På scen står lokala artister som fått sitt stora break, Sveriges största stjärnor, och stora internationella akter på genomresa. Allt i en intim klubbmiljö. Läs mer om Pustervik i vår intervju med Kim Abelsson.

Ingång med en dörr öppen. Skylt ovanför dörr med texten "Skeppet".

Skeppet Gbg vid Stigberget är en av Göteborgs nyaste scener.Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Brewhouse har ett stort och brett konsertutbud.Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

På Folk möts musik, mat och teater. Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Skeppet Gbg

Skeppet ligger i huset som tidigare var hem till Sjömanskyrkan. Där, ett stenkast från Stigbergstorget, ryms nu istället en scen, musikstudios och en restaurang.

Här blandas musik, teater, filmvisningar och konferenser. Du kan läsa mer om planerna och framtiden för Skeppet i vår intervju med Jenny Roos.

Brewhouse

Brewhouse är en av Göteborgs bredaste scener med ett utbud som sträcker sig från indie-pop till deathcore. De gamla industrilokalerna, tidigare hem till läsktillverkaren Apotekarnes, skänker Brewhouse en alldeles unik känsla.

Folk Kök & Bar

Folk blev snabbt en succé när det öppnade i början av 2010-talet. Restaurangen och scenen ligger i anslutning till Folkteatern vid Järntorget, och här samlas människor av alla åldrar och intressen. På senare år har Folks livescen utvecklats och är idag en populär plats för evenemang och konserter med en intim känsla.  

På Fyren kan du få en kaka. en öl och en konsert.Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Oceanen är både scen och hyresvärd till kulturutövare.Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Kajskjul 8 erbjuder underhållning i historisk lokal.Credit: Kajskul 8

Fyrens Ölkafé

Kajskjul 8

Oceanen

Området kring Stigbergstorget i Majorna börjar bli en riktig kulturhub, och inte minst tack vare Oceanen. Kulturhuset Oceanen har länge varit hyresvärd för kulturproducerande verksamhet och sedan 2014 har man satsat på att utveckla scenverksamheten. Idag arrangerar man över 100 publika evenemang varje år. Huset är också hem till dansskolan World Dance Company.

Spike ligger i det gamla industriområdet i Gamlestaden.Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Kristallkrona i taket på Stora Teatern.

Stora Teaterns pampiga inredning sätter stämningen. Credit: Jonas Larsson

Unity Jazz är en av Göteborgs mysigaste scener.Credit: Jonas Larsson

Spike Brewery

Det är mer än öl som bubblar i Gamlestaden. Spike Brewery har sedan starten haft en fot i musiken, och arrangerar spelningar och kulturevenemang i sin bryggeripub, alltid med gratis inträde. Ambitionen är att ge besökare en chans att upptäcka musik och kultur som annars skulle gått en förbi.

Stora Teatern

Stora Teatern, eller ”Storan” i folkmun, är en av Göteborgs mest klassiska scener. Hit har göteborgare och besökare vallfärdat i över 150 år för att skratta, gråta och hänföras. Idag har Stora Teatern som ambition att bli Nordens främsta gästspelscen för scenkonst. Det innebär att det bjuds på oförglömliga upplevelser som du inte hittar någon annanstans i Göteborg.

Unity Jazz

Kombinera en bit mat (ostfondue, mums!), ett glas gott vin och en helkväll jazz på en av Göteborgs mysigaste scener, Unity Jazz. I den vardagsrumsliknande konsertlokalen sitter du så nära bandet att du nästan kan fingra på cymbalen. Ett av många trevliga inslag i deras konsertutbud är den återkommande jazzlunchen på söndagar.  

Draken Live

Draken Live är en scen och biograf belägen vid Järntorget och Heurlins Plats i Göteborg. En mötesplats för nöjesupplevelser där du kan hitta shower för alla smaker. Från ståuppkomik till konserter och berättarsessioner, Draken Live erbjuder ett varierat kulturprogram med kapacitet för storpublik.

Trädgår’n är ett nöjespalats vid Trädgårdsföreningen.

Vega Bryggeri bjuder på öl och livescen på Ringön.Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Valand är en nattklubb och konsertscen mitt på Avenyn. Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Vega bryggeri

Det är många som fått upp ögonen för det gamla industriområdet på Ringön de senaste åren, och när Vega bryggeri öppnade pub och restaurang i anslutning till sitt bryggeri fanns det ytterligare en anledning att ta sig till Ringön. Sedan ett par år tillbaka arrangerar man också konserter, och det kommer det bli ännu mer av framöver då scenen ”Hjärtat” flyttar in i huset.

Trädgår’n

Valand

Ullevi sett från ovan.

Nordens största konsertarena, Ullevi. Credit: Per Pixel Petersson/Göteborg & Co

Scandinavium står värd till allt från ridsport till Iron Maiden. Credit: Dick Gillberg

Ullevi

Ullevi är Nordens största arena, med plats för över 70 000 åskådare vid konsert. Ullevi byggdes till fotbolls-VM 1958 och har sedan dess stått värd för otaliga idrotts- och kulturevenemang.

Scandinavium

Hockey, ridsport och så musik förstås. Scandinavium firade 50 år 2021 och under det bågformade taket har celebriteter från hela världen uppträtt.