Wisdome på Universeum är Sveriges största visualiseringsdom. Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Upplevelser för hela familjen

Ta med de yngre i familjen och upplev klassiska Alfons Åberg-historier i en kul och barnvänlig miljö på Alfons Åbergs Kulturhus, som bjuder in till teaterföreställningar, högläsning och massor av lek.

Sportlovet passar perfekt för ett besök på vetenskapscentret Universeum, där det anordnas massor av spännande och kluriga aktiviteter varje vecka. Här kan du gå på regnskogssafari, resa ut i rymden, göra spännande experimen och lära dig om människokroppen. I den nyöppnade delen Wisdome, Sveriges största visualiseringsdom, visas spännande 3D-filmer för alla i familjen.

Bo på fantasifulla familjehotellet Liseberg Grand Curiosa så har du riktigt nära till det roliga, och kolla in deras sportlovsspaket med entré till Universeum och fria spel i Spelhuset.

Shower för hela familjen

Under sportlovet i Göteborg kan du ta med hela familjen på en underhållande och familjevänlig show. Här kan du se allt från färgstarka musikaler till spännande teaterföreställningar som passar alla åldersgrupper.

Credit: Foto: Hendrik Zeitler

Sportlovsskoj på Göteborgs museer

Göteborgs många museum har roliga och kreativa aktiviteter under skolloven, ofta inspirerade av museernas pågående utställningar. Nyrenoverade Sjöfartsmuseet Akvariet slog upp portarna för alla barn och vuxna i december 2022. Den nya akvariebyggnaden under mark är dubbelt så stor som tidigare och innehåller tångskogar, fiskar och livs levande koraller. 

På Världskulturmuseet kan du uppleva utställningen Tillsammans, där barn mellan 0–12 år får leka och utforska med alla sina sinnen. I den nya utställningen Världens spel hittar du allt från 4 000 år gamla brädspel till dagens spelkultur.

Aeroseum är ett underjordiskt flygmuseum som är insprängt i en tidigare hemlig försvarsanläggning. Här kan du testa på flygsimulator och fascineras av alla tiders flygmaskiner.

Håll utkik i evenemangskalendern efter särskilda sportlovsaktiviteter.

Credit: Dino Soldin

Fart och fläkt utför och på längden

Det finns kanske inga alper i Västsverige, men visst kan du åka skidor! Alebacken ligger 15 minuter från Göteborg och bjuder på fina åk när vädret tillåter. Kolla öppettider på hemsidan innan du beger dig till backen!

Föredrar du längdskidor finns Skidome i Prioritet Serneke Arena. Här finns det inomhussnö året runt som garanterar fina spår oavsett vad det nyckfulla Göteborgsvädret hittar på.

Ruddalens ishall är en arena för bandysport och föreningar, och är öppen för allmänhetens åkning under skolloven. Läs mer om Ruddalens idrottscentrum och ishall här.

Upptäck en vintervacker skärgård med Kastor Boat Trips. Credit: Anders Erman

Spana efter sälar eller upptäck naturen på land

Utflyktssugen? Ta en tur i den vintervackra skärgården med Kastor Boat Trips! Med varma jackor och filtar tar de dig med på en en timmes tur bland fåglar, sälar och dova färger. Väl tillbaka i Hönö Klåva finns det gott om lunch- och fikaställen att välja mellan.

Naturum Fjärås Bräcka, 4 mil söder om Göteborg kan du både uppleva och lära dig mer om naturen i det omkringliggande naturreservatet.

Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

Barnvänliga restauranger och hotell

Varför inte unna sig en övernattning på hotell eller kanske ett restaurangbesök med hela familjen. Vissa restauranger i Göteborg är lite extra populära bland de yngsta besökarna. I vår guide hittar du allt från barnmenyer och ritpapper till karaoke och vänt-popcorn.

Flera av Göteborgs hotell erbjuder olika aktiviteter till barn som kan förvandla ett par lediga dagar till en upplevelse. På Gothia Towers finns det gott om aktiviteter för barn i form av fina lekrum, barnmenyer på deras restauranger, familjerum med connecting door för den större familjen.

På både Scandic Göteborg Central och Quality Hotel Waterfront går det att boka familjerum som passar även den större familjen. Scandic Göteborg central erbjuder även ett lekrum med leksaker och pyssel.

Utforska Göteborg både från land & vatten

Med amfibiebussen Ocean Bus kan du uppleva Göteborg både från land och vatten. Bussen startar från Stora Teatern och tar dig sedan med på en guidad resa runt staden och sedan även ner i Göta älv. Resan avslutas där den började. Läs mer på oceanbus.se.