Hemestra på hotell

Många av Göteborgs hotell erbjuder paket som förvandlar ett par lediga dagar till en fullfjädrad semester. Njut av fluffiga kuddar, room service och en välförtjänt paus från vardagen. Allt i enlighet med rådande restriktioner, förstås.

På Gothia Towers finns det gott om aktiviteter för barn i form av fina lekrum, shuffleboard, pingis, i-wall, tik tok-corner, tipspromenad, barnbio och ännu mer. Under sportlovet får du 25 procents rabatt om du är eller blir medlem i Club Gothia Towers (20 procents rabatt om du inte är medlem).

Nääs Fabriker erbjuder både ett sportlovspaket och en lång rad vinteraktiviteter – allt från utomhusgym och naturlekplats till historisk vandring och sportlovsquiz.

Elite Hotels har alltid förmånliga priser under skolloven. Under sportlovet äter dessutom alla barn upp till 12 år gratis på The Bishop’s Arms i sällskap med en vuxen.

Hotel Lorensberg erbjuder ett upplevelsepaket med hotell och entré till Universeum, som ligger på gångavstånd från hotellet.

Hällsnäs Hotell & Konferens i naturnära Mölnlycke har en vinterkampanj ända fram till den 14 mars. Här kan du även boka pingis, biljard och shuffleboard.

Radisson Blu Riverside, på Lindholmen, har ett vintererbjudande fram till den 31 mars i form av 20 procents rabatt på alla rum. Ange koden 20DISC.

Sugen på schweiziskt sportlov? Hôtel Eggers, bredvid Göteborgs centralstation, har satt ihop ett paket med övernattning, ostfondue på deras uppvärmda veranda, frukost och en picknickväska fylld med varm choklad, smörgåsar, frukt och nötter – så att du kan ge dig ut och upptäcka Göteborg på egen hand.

tre barn målar och pysslar vid ett bord
I Göteborgs Konstmuseums studio finns material för att skapa kreativa kollage. Credit: Hendrik Zeitler

Sportlovsskoj på Göteborgs museer

Museerna i Göteborg har vidtagit åtgärder för säkra besök, så att hela familjen kan känna sig trygg. Glöm inte att boka biljetter i förväg där det krävs.

Flygmuseet Aeroseum bjuder på en sportlovssatsning på temat “bland stjärnor och planeter”. Här kan du bland annat testa stjärnskådning i planetariet, gå på planetjakt och bygga din egen rymdraket. Spännande, eller hur?

Alfons Åbergs kulturhus firar sportlov med teater och aktiviteter i vänskapens tecken. Varje dag under sportlovet kan du ta del av två olika föreställningar, högläsning, sångstund och ballongvikning.

Göteborgs Stads museer och konsthall har alltid fri entré för barn och unga upp till 20 år. Under sportlovet kan du bland annat hämta upp ett gratis kreativt kit på konsthallen, undersöka materialet vinylplast på Röhsska museet, gå på bebisvisning eller kreativ verkstad på konstmuseet – eller besöka Barnens museum på stadsmuseet.

På Universeum finns helt nya audioguider så att du enkelt kan uppleva regnskogen, akvariehallen och rymden via din telefon. För de allra minsta finns omtyckta Miniverseum där du kan få fåglarna att kvittra och se träden växa.

Röda stens konsthall bjuder in till “konstlov”, där alla mellan 12 och 19 år kan inspireras och skapa tillsammans med Röda stens konstpedagoger.

Följ med på fågelspaning i Botaniska

Vilka fåglar har stannat i trädgården under vintern? Följ med på fågelspaning i Botaniska och se efter! Här får du bland annat lära dig varför vissa fåglar flyttar och andra stannar, varför några blir vegetarianer på vintern och varför andra hamstrar mat.

Se öppettider och boka din plats på Botaniska trädgårdens webbplats.

Släpp loss i Spelhuset på Liseberg

I Spelhuset på Liseberg hittar du tre våningar med arkadspel, airhockey, flipperspel och mer! Under sportlovet får du fyra timmars fria spel för 275 kronor och med årskort får du 50 kronors rabatt.

Restauranger för hela familjen

15 minuter norr om Göteborg ligger Alebacken som även har en servering.

Fart och fläkt utför och på längden

Det finns kanske inga alper i Västsverige, men visst kan du åka skidor! Alebacken ligger bara 15 minuter från Göteborg och bjuder på fina åk under hela sportlovet.

Föredrar du längdskidor finns Skidome i Prioritet Serneke Arena. Här finns det inomhussnö året runt som garanterar fina spår oavsett vad det nyckfulla Göteborgsvädret hittar på.

Tjolöholms slott har byggt en ny skridskobana som är öppen fram till den 20 februari. Skridskor och hjälm tar du med själv.

Om du gärna håller dig borta från snö och is kanske hinderbanan i Kviberg lockar? Eller utmanande mountainbikeleder? Självklart finns det gott om löpslingor och utegym också. Det är lätt att hålla igång på ett säkert sätt under sportlovet i Göteborg.

Njuter du helst av sport från åskådarplats? Frölunda HC fixar sportlovshockey med tre matcher i Scandinavium – den 15, 17 och 19 februari. Familjebiljetter, godisregn, pyssel och härlig stämning utlovas!

Upptäck en vintervacker skärgård med Kastor Boat Trips. Credit: Anders Erman

Hälsa på hönor – eller spana efter sälar

Utflyktssugen? Ta en tur till Gunnebo slott och trädgårdar som arrangerar tipspromenad under sportlovet! Dessutom kan du hälsa på i deras smådjurslantgård med kaniner, ankor och hönor – och fika eller luncha ekologiskt i kaféet.

Eller varför inte ta en tur i den vintervackra skärgården med Kastor Boat Trips? Med varma jackor och filtar tar de dig med på en entimmestur bland fåglar, sälar och dova färger. Väl tillbaka i Hönö Klåva finns det gott om lunch- och fikaställen att välja mellan.

Hitta äventyret i ett escape room

Trött på de gamla vanliga lekarna? Testa något av Göteborgs populära escape rooms – där du hittar ledtrådar, löser pussel och tar dig an olika utmaningar tillsammans med ditt lag.

På Radisson Blu Scandinavia finns dessutom portabla escape room-spel som går att hyra i receptionen och spela på rummet eller i baren.