Juni: nationaldagsfirande, elbilsracing, Pride och Lisebergskonserter

På svenska nationaldagen 6 juni finns det flera alternativ för dig som vill fira! I Slottsskogen bjuder Göteborgs Symfoniker på en traditionsenlig konsert i det fria. På inomhusarenan Scandinavium är det istället Sir Rod Stewart som bjuder publiken på ett pärlband av hits från sin långa karriär.

Racingtävlingen STCC gör comeback i Göteborg 2024. 8–9 juni kommer världens första 100% elektriska nationella mästerskap att gå av stapeln på en spännande så kallad “Head 2 Head”-bana bredvid Ullevi.10–16 juni hålls den årliga konst- och kulturfestivalen West Pride i Göteborg. Festivalen skapar trygga rum för HBTQI-personer och lyfter upp normkritik och HBTQI-personers livssituation.

I juni lägger Lisebergs konsertsommar i en extra växel och du kan se fram emot en mängd älskade artister på parkens scener:

Juli: ny musikfestival och ungdomstävlingar i handboll, friidrott, fotboll och golf

16–17 juli ska du bege till till slakthusområdet i Gamlestan där vineriet Wine Mechanics bjuder in till gatufesten Slakthuset Block Party. Det blir två dagar med fokus på lokal mat, Göteborgsproducerad öl och vin och artisterna Jonathan Johansson, KÅRP, GERD, Jonas Lundqvist, Franska Trion och Steget.

Göteborg är varje år värdstad för flera av världens största ungdomsturneringar i idrott. Partille World Cup är världens största och mest internationella handbollsevenemang. Årligen gästas evenemanget av 20 000 deltagare från 50 länder fördelat på 1 100 lag. I år spelas cupen 1–6 juli. Världsungdomsspelen i friidott arrangeras för 29:de året i rad 5–7 juli, på helt nylagda banor på Slottsskogsvallen!

9–13 juli gör Europas bästa flickamatörer upp om lag-EM-titeln på Göteborgs Golfklubb. Kom och heja fram svenska landslaget till medalj! Gothia Cup 14–20 juli samlar fotbollsspelare från hela världen och är också världens största ungdomsturnering i fotboll. Cupen välkomnar 35 000 deltagare med nästan lika många medresenärer och spelas på planer över hela Göteborg.

Augusti: Way Out West, kulturkalas, friidrott och konserter

8–10 augusti intar Way Out West Slottsskogen. Festivalen har arrangerats i parken sen 2007, och lockar besökare från hela Sverige och stora delar av resten av världen. Den helt vegetariska festivalen arbetar aktivt med hållbarhet ur alla dimensioner, och klimatforumet Greentopia arrangeras på festivalområdet för andra året i rad 2023.

29 aug–1 sep är du välkommen att förlänga sommaren med Göteborgs Kulturkalas! En gratis och hållbar stadsfestival med brett program som passar alla smaker och åldrar.

Göteborg kommer också att stå värd för veteran-VM i Friidrott 2024. Det är ett stort evenemang som pågår under två veckor, 13–25 augusti, och har omkring 8 000 deltagare från över 100 nationer.

I augusti kan du också njuta av en mängd olika artister på konsertplatser över hela staden: Thomas Stenström och Miss Li på Bananpiren i Frihamnen, Tomas Ledin i vackra Trädgårdsföreningen, Molly Sandén och Amon Amarth på Liseberg och Darin på Slottsskogsvallen.

September: bokmässa, shower och utmanande motionslopp

Bokmässan 26–29 september är Nordens största kulturevenemang! Här på Svenska Mässan tar man årligen emot runt 80 000 besök till ett program fyllt av seminarier, samtal och författarträffar– och inte minst en mässa full av litteratur för alla åldrar och intressen.

Under hösten är det som alltid en mängd fantastiska shower att se fram emot på Göteborgs många scener. Vad sägs exempelvis om Orup på Draken Live, kultbandet Noice på Kajskjul 8 och komikerna Henrik Schyffert och Jonathan Unge på Lorensbergsteatern?

I september finns det möjlighet att delta i flera utmanande lopp i Göteborgsområdet, som Göteborgs Trailrun och Toughest som båda utgår från Kvibergs park.

Oktober: Halloween och höstlov

Ingen höst utan Halloween på Liseberg! Sedan starten 2015 har säsongen, med en härlig mix av kalla kårar och pirr i magen, blivit enormt populär bland både stora och små. Kom till Göteborg i månadsskiftet oktober/november och njut av en spöklikt pyntad park, skrämmande skräckhus och hisnande åkturer. Vetenskapscentret Universeum bjuder också in till rysliga aktiviteter och fasansfulla upptäckter under hösten.

November-december: Jul i hela staden

I november varje år inleds julfirandet i Göteborg med mängder av stämningsfulla aktiviteter: Sveriges största julmarknad Jul på Liseberg, traditionsenliga Luciatåg, dignande julbord, skimrande juleljus, julshopping och julkonserter för alla smaker. Håll utkik här på goteborg.com när det närmar sig!