Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Oktober: Halloween, höstlov och Darin

Ingen höst utan Halloween på Liseberg! Sedan starten 2015 har säsongen, med en härlig mix av kalla kårar och pirr i magen, blivit enormt populär bland både stora och små. Kom till Göteborg i månadsskiftet oktober/november och njut av en spöklikt pyntad park, skrämmande skräckhus och hisnande åkturer. Vetenskapscentret Universeum bjuder också in till rysliga aktiviteter och fasansfulla upptäckter under hösten.

Oktober bjuder, förutom höstmys, också på musik. Darin gör 6 oktober en stor arenakonsert på Scandinavium med sina dansvänliga låtar och Så mycket bättre-tolkningar.

Credit: Bildbyrån – Joel Marklund

November-december: världsmästerskap x 2 och jul i hela staden

I november varje år inleds julfirandet i Göteborg med mängder av stämningsfulla aktiviteter: Sveriges största julmarknad Jul på Liseberg, traditionsenliga Luciatåg, dignande julbord, skimrande juleljus, julshopping och julkonserter för alla smaker. Håll utkik här på goteborg.com när det närmar sig!

29 nov–17 dec spelas VM i handboll för damer. Svenska landslaget spelar sitt gruppspel och huvudrunda i Göteborg med matcher mellan den 1–11 december.

2023 avslutas med framtidens ishockey. Under jullovet 2023/2024 spelas Junior-VM i ishockey för herrar i Göteborg. Räkna med en stor hockeyfest i stan när morgondagen stjärnor möts för att kämpa upp om guldet!