Gatukonst i form av målningar har ökat markant i Göteborg på senare år. Främst beror detta på festivalerna Artscape 2016 och Artscape Saga. Resultaten av dessa festivaler går att beskåda i flertalet stadsdelar i Göteborg, där allt ifrån husfasader, innerväggar, murar och berg har målats. Vill du kika på Göteborgs största markmålning finner du den utanför Världskulturmuseet, och skapades under hösten 2019.

Konstverk av Disk

Konstverk av Yash

Fantasifullt, verklighetsbaserat och psykedeliskt i Frölunda

I Frölunda samsas verklighetsbaserade personporträtt på höghus och mer fantasieggande, abstrakt konst. De flesta av graffitimålningarna i detta område tillkom under Artscape 2016, och skapades av konstnärer från bland annat Kanada, Göteborg och Malmö.

Fyndigt, lekfullt och prominent i Biskopsgården

I Biskopsgården finner du den fantastiska målningen Where Trees Don’t Growskapad av konstnären Yash, som även skapat konst i andra svenska städer såsom Ljusdal, Filipstad och Stockholm. Övriga målningar i Biskopsgården pryder även de husfasader.

Konstverk av Ana Maria

Konstverk av Hueman

Konsverk av Henrietta Kozica

Konstverk av Bless

Djuriskt, kreativt och abstrakt i centrala Göteborg

I de centrala delarna av Göteborg finns det gatukonst lite överallt. Detta gäller inte bara graffitimålningar utan även exempelvis mosaik och skulpturer. Konsten pryder bland annat elskåp, väggar, dörrar och husfasader. 

Konstverk av Animalitoland

Hammarkullen och en målning från Artscape på en av fasaderna.

Konstverk av EineCredit: Lars Lanhed

Prunkande, äventyrligt och ståtligt i Hammarkullen

I Hammarkullen hittar du några av de större och ståtligare gatukonstverken. På lägenhetshusfasader kan du beskåda färgglada målningar gjorda av bland annat Animalitoland, Ben Eine och Sens. Här finns åtta stora konstverk helt klart värda att beundra.

Kyligt, blommigt och drömskt i Partille

Kika på en gigantisk maskros, en enhörning eller en isande kylig målning föreställande den nordiska vildmarken i sin absoluta essens. Aurora Borealis är ett konstverk skapat av Smug One under Artscape Saga, och berättar historien om en ensam vandrare i ett snötäckt nordiskt landskap.  

Konstverk av Ollio

Vill du upptäcka mer street art?

På Streetartcities hittar du de allra flesta graffitimålningar som finns i Göteborg, och övriga städer i världen också. Genom att lägga ut gatukonsten på en karta kan du se exakt var den är, vem som skapat den och när.