Tåg

SJ, Västtrafik, Öresundstågen, Tågab, NSB och MTR Express trafikerar Göteborgs centralstation med goda kommunikationer från Sveriges alla hörn, men också Oslo och Köpenhamn. Restiden med tåg från Oslo är strax under 4 timmar, Köpenhamn från cirka 3,5 timmar och Stockholm från cirka 3 timmar.

Alla tåg ankommer till Göteborgs centralstation som ligger mitt i centrum.

Buss

I anslutning till centralstationen ligger Nils Ericssonterminalen där långfärds- och expressbussar som Flixbus, Nettbus och Bus4you kopplar samman Göteborg med andra större och mindre städer. Från både Oslo och Malmö tar det cirka 3,5 timmar, Stockholm 6,5 timmar och Köpenhamn 5 timmar till Göteborg. Terminalen trafikeras också av Västtrafiks bussar för resor i närområdet.

När du kommer med egen bil

Europavägarna E6, E20 och E45 går igenom Göteborg, vilket gör det lätt att anlända med bil. Centrala Göteborg tillämpar trängselskatt för alla bilar på vardagar och bilägaren debiteras automatiskt. Det finns gott om parkeringar i Göteborg – både i P-hus och längs gatorna.

Trafikinformation

För uppdaterad information om evenemang, vägarbeten och annat som kan påverka trafik och resvägar, se Trafikgoteborg.se och Trafiken.nu. De har även nyhetsbrev som man kan prenumerera på för kontinuerlig information, samt en app som finns att ladda ner till Android och iPhone.

Flyg

Landvetter (GOT) ligger cirka 2 mil sydost om centrum och trafikeras av både inrikes- och utrikesflyg.

Att ta sig till centrum från flygplatsen

Du tar dig smidigt till och från flygplatsen med Flygbussarna och restiden varierar mellan 25 och 30 minuter. Bussarna avgår direkt utanför terminalen och slutstation är Nils Ericssonterminalen (vid centralstationen) i Göteborg. Självklart kan du även åka taxi eller hyra bil direkt på flygplatsen. 

Credit: Kjell Holmner

Färja och kryssning

Stena Line trafikerar färjelinjerna från Göteborg till Fredrikshamn och Kiel. Danmarksterminalen ligger närmare centrum, vid Masthuggstorget, medan Tysklandsterminalen är belägen längre ut vid Klippan.

 Mer information om färjeförbindelser hos Stena Line.

Många större kryssningsfartyg gör också stopp i Göteborg och det finns tre dedikerade kajer, en i den inre hamnen och två i den yttre utanför Älvsborgsbron. Amerikakajen ligger i den inre hamnen har en anrik historia kopplad till 1900-talets amerikabåtar. Transferbussar och turistinformation tillhandahålls vid kajerna.

När du kommer med egen båt

Besökare som kommer i fritidsbåt kan välja mellan två gästhamnar – en centralt belägen vid Göteborgsoperan i Lilla Bommens hamn och en i Långedrag vid inloppet till Göteborgs hamn. Den sistnämnda har nära till öarna i södra skärgården, men centrum är ändå bara en spårvagnsresa bort. I skärgården och längs hela västkusten finns gott om gästhamnar att välja bland.