Cielo, Hotel Bellora

Hotel Belloras takbar Cielo (‘himmel’ på italienska) har blivit utsedd till en av världens fem bästa takbarer av hotels.com och terrassen lever verkligen upp till sitt rykte. Kryp upp i en av sofforna, eller våga dig närmare kanten för att njuta av fantastiska stadsvyer över paradgatan Avenyn och mer än så. Skansen Kronan, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Masthuggskyrkan är några av landmärkena att spana efter (och kanske imponera på din dejt med?)

En DJ som spelar musik på takbaren Mei Rose på Liseberg Grand Curiosa Hotel
Takbaren Mei Rose på Liseberg Grand Curiosa. Credit: Maja Härnqvist

Mei Rose rooftop bar på Liseberg Grand Curiosa

Lisebergs nya hotell Grand Curiosa har flera barer och restauranger med olika inriktningar. På Mei Rose rooftop bar serveras äventyrliga cocktails och grillrätter med kinesiska smaker. På den rymliga takterassen får du dessutom ett helt ny vy över Göteborgs skyline och Lisebergsparken.

Hotel Pigalle

Det här hotellet tar dig tillbaka till 1800-talets parisiska dekadens, och takbaren är inget undantag från regeln. Plocka upp en noggrannt komponerad sommarcocktail i baren och njut av den sprudlande atmosfären bland blommorna på terrassen. Och håll utkik efter olika events på Pigalles Facebooksida, här är det ofta dj:s och olika klubbar på besök.

Credit: Scandic Göteborg Central

Above på Scandic Central Göteborg

Ett annat av Göteborgshotellens nytillskott är Scandic Central Göteborgs, alldeles vid foten av Hisingsbron och ett stenkast från Göteborgs centralstation. Den grönskande takbaren Above ligger fjorton våningar upp med vida utsikt över Göta älv, hamnen och Göteborgs landmärken.

Clarion Hotel The Pier

På Lindholmen hittar du det nyöppnade hotellet Clarion Hotel The Pier. Sedan hotellet öppnade dörrarna till sin 11:e våning och takbar i början av sommaren kan du njuta av drinkar till en fantastisk panoramavy som sträcker sig hela vägen från Hisingsbron till Älvsborgsbron.

Från Scandic Rubinens takbar kan du njuta av panoramavyer i tre väderstreck. Credit: Jennie Smith

Ruby Bar, Scandic Rubinen

Vill du maxa utsikten? Den här hotellterrassen sträcker sig längs två sidor av byggnaden, och ger därmed en rejäl mängd soltimmar och panoramavyer i tre väderstreck. Ruby har ofta bar-takeovers på olika teman, och bjuder in dj:s för att sätta ytterligare fart på stämningen. Är du i stan under Way Out West? Missa inte Nöjesguidens legendariska fester på taket.

Radisson Blu Riverside Hotel

Vill du byta perspektiv? Ta sikte på “andra” sidan älven och takbaren på Radisson Blu Riverside på Lindholmen. Här finns badtunna, solstolar, grillkvällar och sagolika vyer över Göta älv. Låter helt ok, va? Här kostar det lite att gå in, men under sommaren dyker det regelbundet upp events med gratis inträde så håll koll på hotellets Facebooksida.

Boutiquehotellet Dorsia har en Medelhavsinspirerad terrass fylld med gröna växter.

Dorsia

Exklusiva Dorsia har förstås en terrass som matchar boutiquehotellets lättsamt dekadenta stil. Här sitter du omgiven av grönskande citrus, lagerblad och olivträd som för tankarna till sydligare breddgrader. Det finns även små rum att fly in i om Göteborgsregnet skulle göra sig påmint.

Biergarten, Moreno Pizza

I en gammal biograf i Majorna vid Stigbergstorget, hittar du Moreno Pizza. Vid fint väder öppnar de upp sin stora takterrass med fantastisk utsikt över Majorna.

John Scott’s

På jakt efter en hederlig engelsk pub? Vi ger dig inte bara en utan två att välja mellan! Ta en pint eller något att dricka på en av John Scott’s mysiga terrasser, antingen John Scott’s Pub på Avenyn eller John Scott’s Stable på Kyrkogatan. Barernas öppettider varierar lite beroende på väder, men du kan alltid köpa dryck i inomhusbaren och ta med upp.

Från Taket kan du njuta av en fantastisk utsikt över Göta älv och de röda kranarna.

Taket, OGBG

Hotellkungen Petter Stordalens hotell vid Stenpiren har såklart en takterrass att räkna med, där solen skiner längre än på de flesta andra ställen. Här kan du njuta av utsikten över Göta älv och de röda kranarna som minner om en svunnen varvstid. På Taket är det alltid något på gång, allt ifrån olika dj:s till gästande mikrobryggerier och till och med yogapass! Håll koll på Takets Facebooksida för ett uppdaterat schema.

Clarion Collection Hotel Odin

På sjunde våningen hittar du en takbar med perfekt sommarhäng. Över Odinsgatans takåsar kan du tillbringa en avkopplande eftermiddag och kväll i en skön loungeatmosfär. Det lilla köket erbjuder vin, öl och mindre frestelser.

Känner du till någon annan fantastisk takbar som platsar på listan? Maila oss på redaktionen@goteborg.com!