“Platser du måste besöka i Göteborg”

Om du vill skapa en TikTok där du delar med dig av en rolig och äventyrlig upplevelse på ett besöksmål i Göteborg finns det flera platser värda att besöka.

På Liseberg kan du spendera en hel dag tillsammans med vänner och familj och skapa innehåll till din kanal. Här finns flera åkattraktioner, restauranger, spelhus och femkamp. Följ Liseberg på TikTok för mer inspiration.

På Universeum kan du skapa äventyrligt och vetenskapligt innehåll med olika slags djur, regnskog och akvarium. I Göteborgs största actionpark, men en yta på 1980 m2 parken, är alla välkomna att åka skateboard, inlines, BMX och kickbike gratis året runt. På bara fem minuter med spårvagn från Centralstationen kan du besöka Jubileumsparken i Frihamnen. Här kan du bada i salt- och sötvattenbassänger, testa segling, ha picknick eller spela äventyrsgolf. Fler tips på platser hittar du i vår guide 10 måsten i Göteborg.

Coola och vackra miljöer

Palmhuset i Trädgårdsföreningen är ett växthus och är en stor favorit att fota och filma till sociala medier, både interiört och exteriört.

Drönarfoto på växthuset Palmhuset i Trädgårdsföreningen i Göteborg.
Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

I Göteborgs skärgård kan du filma vackra vyer över havet, öarna och klipporna. Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och är en perfekt historisk plats att filma landshövdingehus och mysiga små kaféer och butiker.

Victoriapassagen och Victoriagården är två mysiga gränder med shopping, kaféer och restauranger. Dessutom hittar du en optisk illusion i Viktoriagården som är häftig att visa upp.

“En dag i Göteborg”

En vanligt förekommande TikTok är ”En dag i en stad”, en TikTok med korta klipp som visar vad du har gjort i en stad under en dag. Här är några tips på aktiviteter att göra under en dag i Göteborg med familj och vänner.

Brunchoteket finns på Linnégatan och Kungstorget.

10.00 Börja dagen med brunch! Brunchoteket, Blue och Lemon Garden är några av stadens brunchställen med god brunch på menyn som fångar ens uppmärksamhet på film. Läs vår brunchguide för att hitta rätt ställe för dig.

12.00 Shoppingdags! Besök några av second hand-butikerna i stan. Myrorna, Björkåfrihet och Pop Boutique är några second hand-butiker i Göteborg där du kan fynda kläder, accessoarer och andra föremål. På Urban Outfitters hittar du coolt mode, och på Wos stilsäkra accessoarer och smycken.

14.00 Fika i Haga! Den stora Hagabullen är ett uppskattat fika att filma och fota av besökare.

16.00 En rolig aktivitet med familjen. Wisdome på Universeum bjuder på en mäktig 360-graders bioupplevelse för alla åldrar. Utmana din familj på Escape Room eller Gokart.

19.00 Middag på stan! Avsluta kvällen med pizza. Läs vår pizzaguide för att hitta den bästa pizzan för din TikTok.

#Foodie

Är du en foodie? Perfekt! Göteborg har ett stort och brett restaurangutbud att göra innehåll på.

Lindholmen Street Food Market erbjuder olika typer av street food av hög kvalitet i en cool industriell miljö. Marknaden är öppen på lördagar och har ofta på olika teman och livemusik.

Lindholmen Street Food Market erbjuder olika typer av street food. Credit: Elvira Sandell/Göteborg & Co

På mysiga Kafé Magasinet kan du fika i en miljö som upplevs som ett växthus, med glastak och växter. På Evolushi Plus på Teatergatan kan du beställa in rykande vacker sushi som fångar ögat. Hos Foridas på Linnéplatsen 1 kan du testa på den välkända (trendiga) östasiatiska drickan “Bubble Tea” med olika smaker.

Kafé Magasinet på Tredje Långgatan. Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Mr Cake vid Stenpiren har maffiga tårtor och mumsiga cheesecakes i häftiga former och färger. Mat från hela världen hittar du på Stora Saluhallen, oavsett om du letar efter salt eller sött, eller om du bara vill gå in och titta på den vackra arkitekturen. Njut av en riktigt god glass på någon av stans glasscaféer. Läs vår guide till Göteborgs glassfavoriter.

Årstider i Göteborg

“Sommar i Göteborg”, “Höst i Göteborg” och ”Jul i Göteborg” är några TikTok-trender med syfte att visa upp Göteborg under en viss årstid.

Körsbärsblomning på Järntorget.

Körsbärsblomningen på Järntorget, Seminarieparken och Botaniska Trädgården är ett måste att filma till TikTok under våren. De blommande träden utgör en fantastisk färgstark bakgrund för alla typer av inspelningar. Körsbärsträden börjar blomma i slutet av april och pågår till början av maj.

Året runt är Slottsskogen en vacker plats att besöka för att göra TikToks. Vinterlandskap på vintern, vårblommor och Valborg på våren, Midsommar och grönska på sommaren och färgstarka löv på hösten. Läs mer om årstiderna i vår guide Fyra årstider i Göteborg.