Vad får man uppleva här? 

– Trädgår’n är en arena med olika typer av events. Vi brukar säga att vi har fyra starka pelare som vi står på: konserter, nattklubb, företag och privata events och krogshower. Det är grunden i vår verksamhet, men sen så är det olika mycket av varje beroende på säsong till exempel.

Trädgår’n är en arena för olika typer av event.

Vad är er styrka? 

– Vi har varit i gång så otroligt länge, i över 135 år. Det gör att det är väldigt kul att jobba här, det känns nästan som att alla göteborgare, i olika åldrar, har sin egen koppling till oss. Det som är bra med Trädgår’n är att det är en så flexibel grund i lokalerna. Vi kan fixa och göra om med väldigt enkla medel så att det passar de mesta arrangemangen, det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Vissa kanske bara varit här när det är nattklubb, medan någon annan förknippar oss med krogshower och vissa kanske upplevt lite av allt vi kan erbjuda. 

Hur kan den perfekta kvällen se ut?

– Det är väldigt svårt att säga eftersom det kan se så otroligt olika ut från kväll till kväll. Men det vi gör här handlar om att skapa upplevelser, vilket alltid är så himla roligt för mycket av det arbetet handlar faktiskt om att folk är eller ska bli glada. Det är väldigt häftigt. Det gäller inte bara konserter eller shower utan även olika typer av företagsevent. Vissa av eventen arbetar vi väldigt länge med, där många detaljer spelar in i helheten. När det till slut är dags så är det skarpt läge med mycket som ska klaffa och fungera samtidigt. När det går bra så ger det också känslan av en perfekt kväll. Det är väldigt häftigt med stora events, men även väldigt mysigt med de mindre. 

Vi skapar upplevelser här, säger Malin Albertsson.

Göteborg benämns ju ibland som en rockstad, hur kommer det sig tror du? 

– Jag vet inte riktigt var det kommer ifrån eller hur det blivit så, men det är något som alltid hängt med genom historien. Just Trädgår’n klassas verkligen som en arena för rockband.

Idag klassas Trädgår’n som en arena för rockmusik.

Har det varit ett medvetet val för er? 

– Inte vad jag vet, det har nog bara blivit så på något sätt. Vi arbetar ju väldigt mycket med arrangörer som bokar in sig här så det har nog under lång tid format sig på det sättet, även om vi arrangerar för alla typer av genrer. Vi har absolut märkt att rocken är en väldigt populär genre, både på konserter och på våra krogshower. Det är lite mer ös och många tycker helt enkelt att det är kul att “rocka” lite, vilket vi gärna bjuder på.

Det är häftigt med stora arrangemang men även mysigt med de mindre, säger Malin Albertsson.

Läs mer om Trädgår’n

För att läsa mer om Trädgår’n och se deras kommande konserter, klicka på platskortet nedan.