Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Göteborgskoloristerna, pågår nu – 7 april 2024

Göteborgs Konstmuseum kan du uppleva Göteborgskoloristerna – en grupp konstnärer som hade sin hemvist här på västkusten. De allra flesta ur konstnärsgruppen hade varit elever på Valands målarskola under 1920-talet och under 30-talet slog de igenom med sin kraftfulla färgexpressionism. Till Göteborgskoloristerna räknas bland annat Åke Göransson, Ivan Ivarson, Ragnar Sandberg och Inga Englund-Kihlman.

Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Världens spel, pågår nu – sommaren 2024

Utställningen Världens spelVärldskulturmuseet tar med dig på en resa i spelets tecken, från 4000 år gamla brädspel till dagens spelkultur. I utställningen kommer du dessutom kunna utmana nära och kära, lära dig om spel som är förbjudna och spela kopior av spel från samlingarna. Utställningen invigs den 1 april 2023 och fortsätter till och med sommaren 2024.

Victor Hasselblad. Foto: Hasselbladstiftelsen

I am the Camera, pågår nu – 30 december

Hasselbladstiftelsen firar Göteborgs 400-årsjubileum med den nya permanenta utställningen I am the Camera. Utställningen har inspirerats av Victor Hasselblads naturintresse och inkluderar historiskt material som sällan visats samt flera samtida verk. Bland annat kan du se Hendrik Zeitlers naturfotogram i serien ”1:1 Hammarkullen” och Susanne Fagerlunds hologram från ”the Doppelgänger series” som skapats i samarbete med Artificiell Intelligens.

400 år av nöd och lust, pågår nu – 7 januari 2024

Göteborgs stadsmuseum välkomnar dig att utforska 400 år av nöd och lust genom sina fyra basutställningar om Göteborgs dramatiska historia. En tidsresa som heter duga, från mysteriet med det medeltida silverhjärtat till världens första Volvo. Utställningsvarvet genom 400 år hittar du på våning två på museet och kan upplevas på egen hand.

Göteborgs Internationella Konstbiennal,16 sept–19 nov

Den tolfte upplagan av Göteborgs Internationella Konstbiennal, GIBCA, har fått titeln forms of the surrounding futures. Biennalen reagerar på det permanenta tillstånd av kris som råder idag, och öppnar upp för att se vår samtid som fylld av möjligheter till förändring. Mellan 16 september och 19 november kan du se verk av det utställande konstnärerna på Röda Sten Konsthall, Göteborgs Konsthall, Stadsbiblioteket Göteborg och Hammarkullen Konsthall.