Crippas – gemytligt veganfik i Majorna

Crippas är ett självklart stopp för alla som älskar musik, gemyt och god vegnask mat. Här arrangeras också allt från stand-up-föreställningar till konstutställningar. Hundar är välkomna!

Blackbird – för veganer av veganer

På Blackbird hittar du fräscha och vällagade rätter med internationella och svenska smaker. Här lagas vegansk mat från grunden med råvaror som seitan, tofu och tempeh. Blackbird är ett kooperativ drivet av veganer.

Planet Vega – vegansk mat i säsong

Vid Kungstorget, alldeles bakom Stora Saluhallen, har flera food truck-inspirerade restauranger etablerat sig, och bland god mat från världens alla hörn hittar du självklart ett veganskt alternativ. Planet Vega serverar mat gjord på råvaror efter säsong och strävar efter att vara ekologiska i största möjliga mån. Dock har de endast öppet under vår och sommar, så håll utkik på deras hemsida för uppdaterade öppettider.
Kungstorget

Happy Vegan – helvegansk mataffär i Linné

Happy Vegan är egentligen inte en restaurang, utan en helvegansk matbutik. De har ett brett utbud och fokuserar på att hjälpa personer som normalt inte handlar veganskt att hitta rätt. Läs mer om Happy Vegan.
Olivedalsgatan 2

Kafé Frilagret – missa inte lördagsbrunchen

I Kulturhuset Frilagret arrangeras det ständigt nya och spännande evenemang och där finns också ett kafé med stort veganskt fokus. Det gäller inte minst deras veganska brunch som serveras på lördagar, där våfflor, bröd, müsli och mycket mer dukas upp!

Jonsborgs Grill – snabbmat med veganskt fokus

Den klassiska kiosken Jonsborgs Grill, belägen på paradgatan Avenyn, har serverat korv och hamburgare till hungriga gäster i decennier. Med ett stort fokus på vegetariska och veganska alternativ finns det ett synnerligen gott utbud att välja bland, med allt från Oumph-burgare till Seitan-kebab på menyn.

Jinx Food Truck – veganskt i farten

Att utbudet är lite mindre i en food truck säger sig självt, men den veganska versionen av vagnens ångade bao buns är delikat. Tofu, kimchi och fräscha grönsaker blir en perfekt lunch och gör Jinx till ett utmärkt veganskt alternativ för dig som är ute efter något snabbt, gott och enkelt. Jinx Food Truck står, namnet till trots, alltid på samma ställe.

Brewers Beer Bar – pizza och öl på veganskt vis

Utöver ett imponerande ölutbud erbjuder Brewers Beer Bar stans kanske bästa veganska pizzor. Pizzorna bakas på surdegsbotten och den veganska menyn bjuder på flera olika toppings. Menyn byts relativt frekvent så håll utkik efter nya spännande pizzor. Ett utmärkt alternativ för en pizzasugen vegan.

Har vi missat din veganska favorit? Hör av dig till redaktionen@goteborg.com.