Blackbird – för veganer av veganer

På Blackbird hittar du fräscha och vällagade rätter med internationella och svenska smaker. Här lagas vegansk mat från grunden med råvaror som seitan, tofu och tempeh. Blackbird är ett kooperativ drivet av veganer.

Crippas – gemytligt veganfik i Majorna

Crippas är ett självklart stopp för alla som älskar musik, gemyt och god vegnask mat. Här arrangeras också allt från stand-up-föreställningar till konstutställningar. Hundar är välkomna!

Göteburgare – veganska hamburgare

Det är klart att en hamburgerrestaurang i Göteborg heter Göteburgare! På deras restaurang på Andra långgatan 11 (observera att det finns en till Göteburgare-restaurang på samma gata) finns flera olika veganska burgare med tofu, sojafärs, bönor eller portabellosvamp. Självklart finns också månadens “nyburgare” – en ny kombination varje månad.

Kafé Frilagret

I Kulturhuset Frilagret arrangeras det ständigt nya och spännande evenemang och där finns också ett kafé med stort veganskt fokus. Frukosttid serveras dryck och enklare mackor, och under lunchen också värmande soppor. Kaféet har inget köptvång så det går bra att komma hit utan att beställa något för att till exempel plugga, läsa och rita.

Vegofika

Vegofika är ett helt växtbaserat och djurvänligt bageri och butik vid Redbergsplatsen i Östra Göteborg. Här kan du köpa med dig deras hantverkstårtor eller sitta ner för en vegansk fika i den lilla butiken.

En deli Haga

Mitt i Hagas pittoreska kvarter ligger En Deli Haga som har medelhavsinfluerad vegansk och vegetarisk meny. Här kan man sätta ihop sin egen lunchtallrik med linsbollar, olika matiga sallader och goda rörer.

Sayur – veganskt och indonesiskt

Den lilla restaurangen Sayur på Olivedalsgatan i Linnéstaden serverar autentisk indonesisk vegansk mat. De har endast öppet till lunch och tidig kväll, och har ett fåtal rätter per dag att välja mellan. Låt dig överraskas!

Jinx Food Truck & Dynasty – veganskt i farten

Att utbudet är lite mindre i en food truck säger sig självt, men den veganska versionen av vagnens ångade bao buns är delikat. Tofu, kimchi och fräscha grönsaker blir en perfekt lunch och gör Jinx till ett utmärkt veganskt alternativ för dig som är ute efter något snabbt, gott och enkelt. 

Syskonrestaurangen Jinx Dynasty på Victoriagården ett stenkast bort serverar också asiatisk street food, men med en lite större meny. Här finns också många veganska alternativ – plus sittplatser både inomhus och ute på den mysiga innergården.

Brewers Beer Bar – pizza och öl på veganskt vis

Utöver ett imponerande ölutbud erbjuder Brewers Beer Bar stans kanske bästa veganska pizzor. Pizzorna bakas på surdegsbotten och den veganska menyn bjuder på flera olika toppings. Menyn byts relativt frekvent så håll utkik efter nya spännande pizzor. Ett utmärkt alternativ för en pizzasugen vegan.

Dubbel Dubbel – vegansk dim-sum

De tre Dubbel Dubbel-restaurangerna (dags att byta namn till Trippel trippel?) hittar du på Kastellgatan, Surbrunnsgatan och Polhemsplatsen. Restaurangernas veganska meny för två personer innehåller en mängd smårätter som bao, tempeh, kinesiska grönsaksrätter och -sallader, ris och såser. Du kanske också beställa in ditt eget val av smårätter.

Har vi missat din veganska favorit? Hör av dig till redaktionen@goteborg.com.