Credit: Happy Visuals / Göteborg & Co

1. Öckerö Hamn, Öckerö

Öckerö har flera fina vinterbadplatser. Här vid hamnen finns en brygga och en bastu (som måste bokas i förhand). Värm dig med en matig soppa eller god lunch på Öckerö Hamncafé efter doppet. 

2. Nimbus, Öckerö

Från Nimbus brygga har du fantastisk utsikt över Kalvsund. Boka bastun genom Nimbus Öckerö, de erbjuder även övernattning, restaurang och kafé. 

3. Hjälvik, Öckerö

Vid bryggan i Hjälvik finns ett litet omklädningsrum, grillplats, en sandstrand och fantastisk natur. Om du behöver värma upp innan badet finns det skatepark, lekplats och utegym i nära anslutning till badet. 

Hjälviks badplats

4. Hästens badplats, Hönö

Du behöver bara ta dig ett par hundra meter från Hönö Klåva för att nå denna fantastiska badplats. Här finns brygga, stege och strand, och natur perfekt för en skärgårdspromenad. 

5. Klarvik Björkö 

Natursköna Björkö har flera fina badplatser, och Klarvik är en av dem. Här finns badstege, och en utsökt utsikt över skärgårdsöarna Hälsö och Källö-Knippla. Få upp värmen med en pizza på Björkö Pizza eller en övernattning på Björkö SeaLodge. 

Credit: Annelie Pompe / Turistrådet Västsverige

Bonus: Vinterbad i Västsverige

Vinterbadstips från Annelie Pompe (vastsverige.com)
I huvudet på en vinterbadare (vastsverige.com)

6. Ganletbadet

Bada från klippor, badstege eller från den lilla stranden vid vackra Ganletbadet. Efter badet kan du ta en bit mat på restaurang Jungman Jansson vid Önnereds brygga alldeles i närheten. 

Ganlet Badplats, Näset

7. Smithska Udden

“Smitten” är populär bland badare i alla åldrar, du tar dig ner i vattnet från en badstege eller från klippporna. 

8. Hovås Kallbadhus

Hovås Kallbadhus är en naturskön och avkopplande oas. Här finns det bastu (som måste bokas i förhand), och det går att hyra handdukar och badrockar. Hungrig? Restaurangen bjuder på stort och smått.

9. Marholmens badplats 

På andra sidan Askimsviken hittar du denna lilla pärla till badplats. Här finns badbryggor och badstegar, och klippor att hoppa från om du är en våghals. 

10. Fiskebäcksbadet

Använd brygga, trappor, strand eller klippor för att ta dig ner i vattnet. Runda av badet med en bit mat eller något varmt att dricka på Café Sjöboa som ligger i närheten. 

11. Hamnbadet i Jubileumsparken

Det nya hamnbadet i Frihamnen har öppet för bad året runt. Här finns två saltvattenbassänger, omklädningsrum och värmetält för avkoppling med varm dryck och filtar.