Helt utomhus

Da Matteo

Da Matteo gör fikat extra lyxigt med egenrostat kaffe och bakverk från det egna bageriet. På deras uteserveringar på Vallgatan och vid Hagabadet finns parasoller och infravärme.

Bee Kök & Bar

För en avslappnad lunch eller drink finns Bee Kök & Bar i Saluhallen. Det är restaurangen och baren där alla ska kunna känna sig välkomna. Deras uteservering för vintern har fått fler bord med markistak, infravärme och filtar.

Barabicu

Runt hörnet från Esperantoplatsen finns Barabicu. Det panamerikanska köket bjuder på fisk, skaldjur och kött grillat över öppen eld. Uteserveringen är lite mindre, men har infravärme och tak.

En Deli Haga

I vackra Haga kan du njuta av en ekologisk och vegetarisk lunch på En Deli Haga, med wraps, soppor och mjölk- och glutenfria alternativ. En Deli Haga har en liten uteservering med fårskinn och filtar.

Café Kringlan

Det traditionella fiket i Haga har några platser på utsidan med filtar och markistak.

Champagnebaren

För en mer festlig lunch eller middag kan du besöka Champagnebaren mittemot Domkyrkan och ta en champagnelunch på deras innergård som i år är anpassad för vinterbesök.

Café Italia

Vill du stanna till på kajpromenaden i Eriksberg och njuta av italiensk mat kan du besöka Café Italia. Här kan du sitta med utsikt över älven och njuta av panini, pizza och gratäng. Till efterrätt finns flera italienska desserter och nybryggd cappuccino. Café Italia har några platser utomhus med kuddar, filtar och parasolltak.

Levantine

Ta en kaffe och en croissant på den franska bistron Levantine där det finns några platser utanför med filtar och infravärme.

Restaurang Olivia

På restaurang Olivia är maten italiensk och inspirerad av Neapel. Vid sidan av deras inglasade uteservering finns en till del med parasolltak och mjuka soffor.

Uteserveringar med väggar

För lite kyligare dagar finns det uteserveringar med extra väderskydd.

Da Matteo Magasinsgatan

På hörnet av torget vid da Matteo Magasinsgatan kan du sitta i deras alldeles egna orangeri.

Villa Belparc

I Slottsskogen ligger restaurangen som har stenugnsbakade pizzor, hembakat från eget bageri och vegetariska och veganska alternativ. På deras mycket omtyckta uteservering har ett stort tält byggts upp där du kan hålla dig extra varm med plädar, kuddar och gasolvärmare.

Wärdshuset Tullen

För traditionell svensk husmanskost och god öl kan du besöka Ölstugan Tullen Wärdshuset på Avenyn. Deras uteservering har väggar av plexiglas och infravärme.

Familjen

Det moderna västsvenska brasseriet Familjen har öppet sin uteservering med glasväggar, infravärme och filtar.

Fler ställen på Avenyn med vinter-uteservering:

Har du fler tips på vinteröppna uteserveringar? Maila redaktionen@goteborg.com.