Upplev äkta historia

Gunnebo ritades som ett allkonstverk av Göteborgs stadsarkitekt Carl Wilhelm Carlberg under 1780-talet. Carlberg skapade byggnader med möblemang samt flera trädgårdar. De över 200 originalritningarna ligger till grund för ett omfattande rekonstruktionsprojekt där anläggningen sedan 1990-talet återställs till sitt ursprungliga utseende. Med hjälp av ritningarna har originalmöbler återfunnits och placerats i slottet. Idag är platsen en av de mest välbevarade och sammanhållna 1700-talsanläggningarna i Skandinavien.

Ät gott på Gunnebo Kaffehus och Krog

Den KRAV-märkta köksträdgården ligger i direkt anslutning till Gunnebo Kaffehus och Krog. Nyskördade örter och grönsaker kan tas direkt från trädgårdslandet till tallriken. Mer närodlat än så kan det knappast bli. Längst in i köket ligger Gunnebo bageri som enbart bakar på KRAV-märkt mjöl, malt på gamla ursprungliga spannmålssorter. Att äta i den unika 1700-talsmiljön är en fröjd för alla sinnen!  Restaurangen och kaféet ingår i Smaka på Västsverige. 

Tag med en del av Gunnebo hem

När du har besökt slottet och trädgårdarna kan du stanna till i Gunnebos slottsbutik. Här finner du lokalt hantverk av hög kvalitet, unika slottsprodukter, trädgårdsredskap och läckerheter från Gunnebo bageri.

 

Kontakt

Adress: Christina Halls väg
Hållplats: Gunnebo Park
Telefonnummer: +46313341600
E-post: kontakt@gunneboslott.se
Hemsida: http://www.gunneboslott.se/