Bakom initiativet till hyllningsturnén står Olle Nyberg, som producerade flera av Björns plattor och spelade med honom i 15 år;
Under 2015 –16 reste vi med turnén Tusen bitar runtom i landet. Med över 20 000 berörda fans i publiken blev gensvaret enormt. Årets turné känns som en självklar fortsättning. Tillsammans med publiken för vi arvet efter Björn vidare i en tid då hans skarpa blick och varma människosyn behövs mer än någonsin. På programmet finns klassiker som Sång till friheten, Till min kära, Tusen bitar och Juanita – men även anekdoter och personliga minnen från alla de år vi tillbringat vid Björns sida, både på vägarna, på scenen och i skivstudion.”

Björn Afzelius var tveklöst den mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Han var vänstersångaren som blev folkkär genom sånger som till och med dansbanden spelade. Två och en halv miljon sålda skivor, ständiga radiospelningar, och otaliga turnéer i Norge, Sverige och Danmark talar sitt tydliga språk.

Mikael ”Nord” Andersson (gitarr och sång) är en av landets mest namnkunniga gitarrister och medverkade på turnén med föreställningen Tusen bitar. Han har även många år som gitarrist i Roxette och turnéer med Björn Skifs på sin meritlista.

Göran ”Guran” Blomgren (gitarr och sång) var turnéledare och ljudansvarig för Björns liveframträdanden under drygt 10 år.

Olle Nyberg (klaviatur och sång) var Björns kapellmästare i mer än 15 år och spelade piano och orgel på många av hans skivor.

Press
De har glimten i ögat konstant, och är naturligtvis oerhört skickliga musiker.” Göteborgsposten

Tillsammans åstadkommer de en värdig hyllning till Afzelius.” Norra Skåne

Insikten om hur öppet och utan omskrivningar han sjöng om sin egen bakgrund, om
hålen och smärtan i sitt eget liv slår mig”. DN

Arrangör: Mtlive

Information

Här kan du läsa mer.