Hur ordnar man en miljövänlig festival?

För oss på kulturkalaset handlar det väldigt mycket om att försöka förebygga avfall och erbjuda hållbara livsmedel.  Sen är det viktigt att kommunicera detta till alla som medverkar och kontrollera att de håller vad de och vi lovar. Men det är absolut lika viktigt att nå ut till besökare och allmänheten, att försöka inspirera alla som besöker Kulturkalaset, till exempel med vegetariska workshops, workshops med svinn och andra hållbara aktiviteter.

Berätta mer om Green corner och ambitionen att ha ett engångsfritt Kulturkalas!

Green corner är precis ett sånt där ställe som är till för att inspirera. En yta där allt fokus är på just hållbarhet. Mängder av spännande mat från Göteborgs alla hörn och självklart är allt vegetariskt.

Krögaren på plats kommer att ha flergångsglas, och vi uppmuntrar besökare att använda flergångslådor genom att alla matförsäljare ger 10 procent rabatt till de som har med egen matlåda.

Att göra Kulturkalaset engångsfritt handlar mycket om att just avfall är en stor del av vårt miljöarbete. Det är en enorm satsning, men ute vi märker att människor på stan är positiva och massor har redan diskat sina tallrikar i vår mobila diskmaskin.

Vad tänker du inte missa på årets kulturkalas?

Jag är väl inte helt opartisk men GREEN CORNER så klart, där händer mycket kul. Stadsodlade grönsaker, hållbara workshops och så kommer veganbloggaren Jävligt Gott och besöker oss i helgen.