Heyday är en kombinerad butik och kaffebar som drivs av systrarna Charlotta och Kajsa Söderberg. 

Hur kom det sig att ni startade upp butiken/Kaffebaren?
– Vi har alltid drömt om att ha något eget och gärna en affär. Att förverkliga idéer och att följa våra drömmar är drivkraften. Dessutom vill vi vara med och bidra till att Göteborg ska få ett mer intressant utbud. Kombinationen kaffebar och inredningsbutik kändes naturlig eftersom vi älskar att fika, baka, färg och form.

Vad hittar jag i er butik?
– Det ligger oss varmt om hjärtat med människor som gör sin grej. Därför har vi försökt hitta många mindre aktörer som vi kan vara med att lyfta fram. Så väl svenska som från utlandet. Själva produkterna är utvalda med lovestyle, vilket innebär att det inte är en särskild trend som styr oss utan mer vad vi tycker är fint. Det har gjort att det blir allt från ballonger, till pennor, make your lamp, dubbel certifierat kaffe och världens bästa biskvier (bakade av oss – såklart).

Vilken besökare tror ni kommer trivas extra bra hos er?
– Modiga och nyfikna personer som tycker om att unna sig själva, göra andra glada och som gillar att njuta kommer nog tycka ett besök i vår rosa dröm kan göra dagen lite roligare.

Kajsa och Charlottas 3 tips för dig som besöker Göteborg.

1. What's the Deli

– Är du i Göteborg får du inte missa våra vänner som håller till nere på Mariaplan; What's the deli. Räk in roll och mack'n osten är to die for.

Läs mer om What's the Deli här.

2. Fatimas

– Sen har vi vår homegirl som driver Fatimas. En marockansk pärla vid Oskarsleden. Testa pommesen eller en riktigt saftig tagine.

Läs mer om Fatimas här.

3. Barabicu

– Sist men inte minst måste man, typ vilken dag i veckan som helst, avnjuta en drink i baren på Barran (läs: Barabicu). "Symfonier-i-min-mun-Berko" i baren serveras oss alltid de mest delikata drinkarna tillsammans med gott snack.

Läs mer om Barabicu här.

2016-11-22