I år blir det mer skräck än någonsin under Halloween på Liseberg. Årets stora skräcknyhet är Cirkus Bisarr, ett stort skräckområde fyllt av underhållning som får det att vända sig i magen, samt en och annan elak clown.

På Cirkus Bisarr vet man aldrig vad som väntar, men det blir något utöver det vanliga, säger Sandra Leiknes, skräckproducent på Liseberg. Clowner och balansen mellan skratt och skräck är ett tacksamt tema och något som många tycker är obehagligt. Känslan av att något på cirkusen iakttar dig gör att skrattet fastnar i halsen.

Några andra som återser dagens ljus, eller snarare mörker, är zombies. Bygget av den nya berg- och dalbanan Valkyria lyckades inte utrota dessa ljusskygga varelser. Skräckhuset Zombie, i området Distrikt Z öppnar återigen i Myter och legender-området vid Balder, Loke och Valkyria.

Skräckområdena utomhus skiljer sig från skräckhusen; här är du mer oskyddad och upplevelsen kommer närmare, fortsätter Sandra. Runt 200 aktörer anställs för att skrämmas i skräckhusen och skräckområdena.

Nytt för i år är även en skräcktematiserad attraktion för de yngre och mindre vågade. I skräckattraktionen Shocker får besökaren uppleva allt från skelett och blodiga operationssalar till fängelsehålor och monster, på säkert avstånd sittandes i en bur som rör sig genom attraktionen. 

Även om det finns gott om skräck för den som vill och vågar, så behöver ingen vara orolig över att besöka parken. Det finns även gott om familjevänliga områden fulla med höstmys, hisnande åkturer i attraktionerna och såklart bus och godis.

Besökarna väljer själva vilka områden de vill besöka och hur skrämda de vill bli, säger Lotta Carlsbogård, chef över Konstnärlig ledning på Liseberg. Men en stark Halloweenupplevelse utlovas till alla!

Halloweenkänslan börjar redan vid entrén. Hela parken byter om till höstskrud och pyntas full med fågelskrämmor och pumpor – 100 ton för att vara exakt. 

Information

Här kan du läsa mer.