Hisingsparken är Göteborgs största park. Den innehåller de flesta naturtyper, men domineras av hällmark och tallskog. Här finns våtmarksområden som Slätta Damm, Klare mosse och Gunnestorps mosse. I parken finns gott om gångvägar och stigar.

I norra delen av parken ligger Kättilsröds lantgård. Här finns bland annat får, grisar, hästar, höns och kaniner och du som besökare är välkommen att på egen hand gå runt och titta på djuren och arbetet på en traditionell bondgård. I trädgården kan du äta medhavd matsäck. På helgerna är självserveringen öppen och det går även bra att låna mikrovågsugn för att värma barnmat. Hit kommer du med buss nummer 17, cirka 20 minuter från Nordstan i centrala Göteborg. Kommer du med bil finns parkering vid ingången till gården.

I denna norra delen av Hisingsparken finns också ridvägar och olika motionsspår. Lite längre söderut finns även en stor äventyrslekplats som är mycket populär bland barn att utforska. På högsta toppen i Hisingsparken finns också en fin utsiktsplats där man får en fin utsikt över staden från en annorlunda vinkel. 

Vid Slätta Damm reser sig Bjurslättsberget, på toppen av detta berg finns rester av en gammal fornborg från 500-talet. Slätta Damm anlades av S. A. Hedlund, chefredaktör för Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, han köpte 1857 Bjurslätts gård som sommarställe. Han dämde en bäck som rann genom området. Idag simmar änder och knipor i dammen, men när den var nyanlagd badade man här. I det här området finns också en grillplats, ett sommaröppet kafé och flera olika motionsslingor och naturstigar i olika längd mellan 2,8 till 11,1 kilometer. Flera av slingorna är belysta och fungerar bra att promenera med till exempel barnvagn.

Ingången till Hisingsparken vid Slätta Damm kommer du till med buss nummer 25, cirka en kvart från Brunnsparken i centrala Göteborg. Kommer du med bil finns parkering precis vid ingången.

Läs mer om Hisingsparken här.

Närmaste hållplatser: Grimbo, Bjurslätts torg, Bjurslättsliden, Klare mosse, Hinnebäcksgatan.

Kontakt

Adress: Slättadammsgatan/Hinnebäcksgatan
Hållplats: Bjurslätts Torg/Hinnebäcksgatan
Telefonnummer: +4631 365 00 00
E-post: goteborg@goteborg.se
Hemsida: http://bit.ly/hisingsparken