Seglingen – tre höjdpunkter i en!

När Volvo Ocean Race gör sitt hamnstopp i Göteborg den här gången blir det inte bara en etappmålgång utan även ett In-Port Race och en etappstart. Det blir alltså en seglingsfest utan dess like!

Dessutom finns en flotta av tidigare deltagande kappseglingsbåtar på plats. De är öppna för ombordstigning, visar upp sig i Parade of Sails och kommer sedan att avgå i Legends Race till Haag, endast 45 minuter innan starten går för den sista etappen i Volvo Ocean Race.

Konserter

Seglingen firas naturligtvis med folkfest i Race Village i Frihamnen där det blir konserter varje dag hela veckan! I det gedigna programmet finns något för alla musiksmaker och som aptitretare kan nämnas Donna and the Dynamos som spelar favoriter från musikalen Mama Mia, Samir & Victor, hiphopartisterna Lamix och Huset, Teddybears och partykvällen med Mikael Rickfors, Jessica Andersson och Gladys del Pilar.

Se, göra och äta

I Race Village finns massor att göra och uppleva, prova-på-aktiviteter och inte minst mat för alla smaker! Kom till Frihamnen och få en smak av vad Volvo Ocean Race – världens tuffaste kappsegling – egentligen innebär. Du får se de stora båtarna på nära håll, kan studera ett tvärsnitt av en tävlingsbåt, se filmer från och om tävlingen, prova på att segla jolle och inte minst träffa seglarna inne på området!

Ta med hela familjen!

Volvo Ocean Race är i allra högsta grad ett evenemang för hela familjen och på området finns flera barn- och ungdomsaktiviteter. Exempelvis erbjuds barnteater från Alfons Åbergs Kulturhus, spelhörna, ansiktsmålning med olika teman, drakflygning, trampolinuppvisningar, streetdance workshop och mycket mer.

Träffa politikerna

Göteborgs Stad har en paviljong i Race Village där du kan träffa stadens politiker och beslutsfattare. Ta chansen att prata framtid och utveckling!

Turn the Tide on Plastic

Turn the Tide on Plastic är namnet på både en av tävlingsbåtarna och den miljökampanj som har till uppgift att uppmärksamma människor över hela världen på havets tillstånd och stödja FN:s mål ”Clean Seas”. Kampanjen genomsyrar hela evenemanget och även hamnstoppet i Göteborg har anammat den, helt i linje med stadens kontinuerliga arbete för att ligga i framkant som en av världens mest hållbara destinationer.

Ombord på Turn the Tide on Plastic finns även tävlingens ende svensk, Martin Strömberg. Strömberg har deltagit i Volvo Ocean Race tre gånger tidigare och vunnit en gång, och den som rör sig i Race Village under veckan har möjlighet att träffa på honom vid flera olika aktiviteter.

volvooceanracegoteborg.com hittar du all information om evenemanget!

Ta dig till Frihamnen och Race Village

Färja
Från Stenpiren åker du gratis med färjan direkt till Race Village på Frihamnspiren.

Spårvagn 5, 10 och 14
- till hållplats Frihamnen. Se www.vasttrafik.se för att planera din resa.

Buss
- direkt in på evenemangsområdet. Se volvooceanracegoteborg.com för mer information.
- till hållplats Frihamnsporten. Se www.vasttrafik.se för att planera din resa.

Observera att det inte kommer erbjudas vare sig bilparkeringar eller förtöjningsmöjligheter för besökare. Inte heller är det tillåtet med privat båttrafik i Frihamnen under evenemanget.