Här kan du ta del av tips från göteborgare som kan sin grej. Vi har helt enkelt frågat nio profiler i stan: krögare, mästerbagare, skärgårdsexperter och butiksägare, om vilka ställen de gillar bäst i Göteborg. Ställena som de, förutom sitt eget förstås, tycker är topp 5 inom deras kategori.

Fyll på med god mat, dryck och fika

Här hittar du ställena där du kan fylla på med matinspiration, öl och sött. AnnaKarin Wollhag tipsar om stans bästa street food, Linn Utbult tar med oss till Göteborgs goaste fik, Henry Ngo berättar om sina fem favoritrestauranger och Cattis Ledius guidar till haken med fantastisk mat och dryck.

Fyll på med frisk luft, promenader och saltstänk

Var hittar du de bästa skogspromenaderna och den finaste naturen längs vattnet? Och vad är egentligen det bästa med de norra öarna i Göteborgs skärgård? Eliza som grundade dubbskomärket Icebug tipsar om sina favoritstråk och Svenne på Havskatten på Hönö tar oss med ut på skärgårdsäventyr.

Fyll på med hållbart mode och hundvänligt häng

Här hittar du ställena där du kan fylla på med ny energi och inspiration inne i stan. Elisabeth på Jumperfabriken tipsar om sina favoritbutiker, Anna Mc Manus guidar till de bästa grejerna om du har hund och Jonatan Fernström bjuder på sina fem bästa ställen för dig med kameran runt halsen.

Högsäsong i restaurangköken

Om hösten gör Göteborgs kockar glädjeskutt och piruetter tack vare alla fina råvaror som är i säsong. Upplev fisk och skaldjur i världsklass och se vad kockarna hittat i skogarna runt staden. Göteborg har mängder av härliga restauranger och för dig som vill äta på stjärnkrog finns flera stycken att välja mellan.

Checka in och koppla av

Lyx eller budget? Centralt eller havsnära? I Göteborg finns ett hotell som passar just dig. Kryp ner under fluffiga täcken, låt room service fixa maten och fyll på med ny energi. Ännu mer avkoppling hittar du på någon av stadens många spa-anläggningar.

Färgsprakande natur mitt i stan

Upplev stadens parker och trädgårdar när de är som allra vackrast! Botaniska trädgården i Göteborg framhålls ofta som en av Europas mest imponerande, Slottsskogen med sitt barnens zoo är en favorit och Trädgårdsföreningen ett måste med sitt palmhus.

Upplev Göteborgs historia till fots

Stadsvandringar är ett roligt sätt att lära känna Göteborg. I höst berättar Crime Walks om 1800-talets rånmördare och änglamakerskor, och Walknet besöker underjorden på sina bastionsvandringar.

Höstens evenemang

Höststaden Göteborg har många evenemang att erbjuda – Shower, utställningar, konserter och mycket mer! Här listar vi höstens evenemang i och runt staden. Du hittar ännu fler evenemang året runt i vår fullständiga evenemangskalender. 

#höststaden