Halloween på Liseberg

När löven fallit av träden och sommarfåglarna flugit sin kos genomgår Liseberg en gastkramande förändring. Halloween på Liseberg är en upplevelse för stora som små. Nytt för i år är skräckhuset Skogen, ett helt nytt skräckkoncept på Liseberg där besökaren tas med på en obehaglig vandring – för första gången utomhus – i mörker.

Hoststaden-avdelare-2019_h.png

Hösten – högsäsong i restaurangköken

Om hösten gör Göteborgs kockar glädjeskutt och piruetter tack vare alla fina råvaror som är i säsong. Upplev fisk och skaldjur i världsklass och se vad kockarna hittat i skogarna runt staden. Göteborg har mängder av härliga restauranger och för dig som vill äta på stjärnkrog finns flera stycken att välja mellan. Missa inte vår guide till Höst i matstaden.

Hoststaden-avdelare-2019_v.png

Parker och trädgårdar

Upplev stadens parker och trädgårdar när de är som allra vackrast! Botaniska trädgården i Göteborg framhålls ofta som en av Europas mest imponerande, Slottsskogen med sitt barnens zoo är en favorit och Trädgårdsföreningen ett måste med sitt palmhus.

Hoststaden-avdelare-2019_h.png

Sugen på en utflykt?

Runt Göteborg finns flera resmål värda ett besök – allt från saltstänkta skärgårdsklippor till historiska miljöer och nytänkande gastronomi. På sidan Strax utanför Göteborg har vi samlat sex platser som är lite extra sevärda, och som du enkelt når med kollektivtrafik.

Hoststaden-avdelare-2019_v.png

Höstens evenemang

Musikaler, utställningar, konserter och mycket mer – Höststaden Göteborg har något för alla. Här listar vi alla höstiga evenemang i och runt staden, bara att välja och vraka! Du hittar ännu fler evenemang i vår fullständiga evenemangskalender. 

Filtrera på datum
Filtrera på ämne
Filtrera på område

Fler aktiviteter och evenemang i Göteborgs Stads kalendarium

I Göteborgs Stads kalendarium hittar du fler höstaktiviteter och evenemang runt om i hela staden.

Vidare till kalendariet
Foto: Beatrice Törnros

Hoststaden-avdelare-2019_v.png