Hur hundvänligt är Göteborg egentligen? Frågar du Anna McManus som driver Instagramkontot, Facebooksidan och bloggen Dogenburg är svaret: väldigt hundvänligt, framförallt i jämförelse med andra städer.

Anna slog helt enkelt ihop två av sina favoritsaker – hemstaden Göteborg och hundar – och startade Dogenburg för att tipsa andra om ställen i stan som är lätta att ta med hund till. Därför är hon, och själva kontots omslagshund Beaglen Molly, de perfekta guiderna till smultronställena där du får ta med dig lurviga vän. Här är deras topp-fem-tips till en höst i Göteborg med hund.

Oceanen vid Stigbergstorget

– Det är lätt att ha hund i Göteborg enligt mig, det finns oerhört många ställen att ta med hunden till, inte minst när det kommer till kaféer, barer och restauranger. Det är många som har en positiv syn på hund helt enkelt. Och ett av de bästa ställena är Oceanen vid Stigbergstorget. Stanna till här, ta en öl och en korv (det finns vegansk), det är få ställen som slår det.

”Första söndagen i varje månad får du ta med din hund in i biosalongen”

Hundbion på Biograf Capitol

– Alla vet väl hur tokiga hundar är i film? Och den fösta söndagen i varje månad har biograf Capitol (vid Skanstorget) den fantastiska grejen att man får ta med sig hunden på visning. Oftast kan du välja mellan två olika filmer och det är supermysigt att krypa upp i en biostol bredvid sin hund, kan rekommenderas om du inte testat!

Klädaffären Thrive

– Det finns många ställen i stan som är helt okej med att du tar med hunden in, men jag vill slå ett extra slag för Thrive, där du kan shoppa medvetet, rättvist och veganskt, och dessutom ta med hunden in medan du provar.

Lilla Delsjön och Bertilssons stuga

– Vi har många fina naturreservat att promenera i som ligger relativt centralt, vilket är fantastiskt med tanke på att Göteborg är en större stad. Det gör Göteborg till en extremt bra hundstad. Det är fantastiskt att till exempel promenera i skogen kring Lilla Delsjön och avsluta med lunch eller fika i Bertilssons stuga.

Wine Mechanics

– Om du gillar hundar och vin är Wine Mechanics i Gamlestaden ett perfekt ställe. Samma sak här, de har en fin inställning till hundar och är grymma på vin. Ta en promenad hit eller ta vagnen på några minuter, drick Göteborgstillverkat vin och en bit mat tillsammans med din hund, perfekt.