Utställningen Imaginary Flowers bjuder in åskådare till Botaniskas växthus för att upptäcka en värld av  uppfunna blommor. Nya arter som är påhittade och skapade av Brandy Kraft kommer att visas upp i form av  botaniska akvarellmålningar och fotorealistiska oljeporträtt. 

Serien, som är rotad i den klassiska holländska traditionen av blommigt stilleben-målning, är även inspirerad av  botanik, systematik och vetenskaplig dokumentation, särskilt namngivningssystemet som skapades av Carl von  Linné.

“Att få skapa nya arter i Göteborgs Botaniska Trädgård var verkligen en ynnest och helt magiskt.Trädgården har  den största samlingen av tropiska orkidéer i hela Sverige, av dessa sällsynta exemplar skapade jag en egen och helt  unik hybrid.” /Brandy Kraft

Kraft är för närvarande fokuserad och inriktad på blommor som hon använder för att markera världens förstörelse. I hennes revolutionerande, fotorealistiska serie av oljemålningar skapar Kraft sin egna värld med tydliga referenser  till vetenskap och konsthistoria. 

Information

Här kan du läsa mer.