Tatueringar för jämställdhet

Sugen på att gadda dig? Tatueringsstudion Kryptonite Tattoo har drop-in hela fredagen, och har laddat upp med veganfika, dryck och motiv på temat jämställdhet. Självklart kan du även ta med egna motiv.
Kryptonite Tattoo, Storgatan 41, kl 10–20

Bröd och rosor på Blå Stället

Jämställdhetsmyndigheten, Stödnätet, Stadsledningskontoret och Angereds bibliotek gör gemensam sak med ett heldagsprogram på kvinnodagen. Lär dig om jämställdhetshistoria och kvinnors rättigheter, spana in bokbord, mingla och gör egna pins.
Angereds torg 13, kl 12–15

Cykeln och kvinnan på Mölndals stadsmuseum

Med cykeln kunde kvinnor ta sig på egen hand långt utanför hemmets gränser, och därmed spelade den en stor roll i den tidiga kvinnorättsrörelsen. Mölndals stadsmuseum bjuder in till en guidad visning på temat.
Kvarnbygatan 12, kl 13–14

Mingla på Medborgarkontoret

Musik med Mama Sadia, fotoutställning, kvinnodag-frågesport, dansworkshop och mycket mer utlovar Medborgarkontoret Västra Hisingen. Dessutom bjuder de på mat och fika.
Vårväderstorget 4, kl 15–18

Manifestation på Järntorget

Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ och Socialistiska partiet med flera bjuder in till en manifestation på temat internationell solidaritet och gränslöst systerskap. Talare från partierna och andra feministiska organisationer.
Järntorget, kl 17–18

Göteborgskvinnor på Majornas bibliotek

Lisbeth Larsson, redaktör för boken Hundrade och en Göteborgskvinnorberättar om några av de kvinnor som format staden. Biljett hämtar du gratis på biblioteket.
Chapmans torg 5, kl 17–18.30

GRL PWR-kväll på KulturAtom

Kvinnoforumet GRL PWR bjuder in till en inspirerande kväll med föreläsare, dans, musik och poesi. Det är knytkalas som gäller, så ta med något att äta.
Högaffelsgatan 12, Angered, kl 17–21

Kvinna till kvinna på Frilagret

Workshop i feministiskt självförsvar, föreläsningar, musik och spoken word är några av programpunkterna på Kvinna till kvinnas helkväll på Frilagret. Dessutom kan du fynda i loppisen där alla intäkter går till organisationens arbete för fred och kvinnors rättigheter.
Heurlins plats 1A, kl 17–22

Demonstration i city

8:e mars-kommittén organiserar traditionsenligt ett demonstrationståg från Gustav Adolfs torg upp till Götaplatsen. “Hela lönen, halva makten!” och “Min kropp, mitt val!” är några av parollerna.
Gustav Adolfs torg, kl 17.30

Självförsvar för kvinnor

En gratis introduktionskurs i funktionellt självförsvar anpassat för kvinnor i alla åldrar, det erbjuder Self-defense Sweden i Kortedala. Kursen består av både teori och praktik och riktar sig till alla, hälsar instruktörerna Jimmy Lagerström och Joakim Engberg.
Dagjämningsgatan 2, kl 18

Bokfest på Göteborgs litteraturhus

Fjolårets snackis och succé, Statement-festivalen, har blivit bok – Patriarkatet får inte festa med oss av Emma Knyckare. Den, och boken Ni måste flytta på er av Annah Björk, firas med författarsamtal, fest och musik vald av Dj Demonika.
Heurlins plats 1B, kl 18–22

Soppteater och musik i Frölunda

Soppteater om Fogelstadsgruppen på dagen och ett späckat kvällsprogram. Hen Ingvarz, Slynkören och Parian Karavan är några av artisterna som står på scen i Frölunda kulturhus.
Valthornsgatan 12, Västra Frölunda, kl 13–13.55/18.30–22.30

Improvisationsteater på Kulturhuset Kåken

Den populära improvisationsteaterduon Nobody's fault but mine gästar Kåken med sin konceptklubb Det smutsiga valet, en helkväll med improteater och konsert.
Kålltorpsgatan 2, kl 19–21

Feministisk gatufest: Ta natten tillbaka

Ta natten tillbaka är en rörelse mot mäns våld mot kvinnor och transpersoner som varje år håller demonstrationer i över 30 länder. I Göteborg utgår tåget från Masthuggstorget med samba och musik för att sedan avslutas på Götaplatsen.
Masthuggstorget, kl 21–23

Inta dansgolvet

Yaki-Da ställer kvinnor på scen och i dj-bås hela helgen, och på själva kvinnodagen bjuds det bland annat på Lennixx, Hokus Pokus och Hanna Moody.
Yaki-Da, Storgatan 47, kl 22–04

Ladyfest x Klubb Wonderland

Ladyfest Göteborgs 8 mars-fest huserar i år på Hoki Moki, där de gjort gemensam sak med Klubb Wonderland. Emma Knyckare och Statement-gänget, Studiokalejdo och Feministpsykos står för musiken.
Hoki-Moki, Erik Dahlbergsgatan 3, kl 22–03