Tillsammans med Korv United och det nya Fiskbar17 utgör Jinx Food Truck ett fast inslag på Magasinsgatan i centrala Göteborg. När vi träffar Claes Andersson, som är delägare och en av tre kockar på Jinx, är klockan tio på förmiddagen och gatan håller på att vakna till liv. Tillsammans med vännerna John och Jonathan hade han jobbat på flera kända krogar innan de bestämde sig för att starta eget.

– Ska du köpa en restaurang får du gå in med sjukt mycket pengar, men med en foodtruck kan alla förverkliga sin dröm, säger Claes Andersson.

Claes, John och Jonathan köpte foodtrucken, fixade tillstånd och började sälja New York-inspirerade pork buns – ett ångat bröd fyllt med fläsk eller tofu och maxat med smaker. Idén kom från när en av vännerna praktiserade i New York och provade just pork buns på den hajpade restaurangen Momofuku.

– Alla sa att man inte ska starta företag med sina bästa vänner, men det håller jag absolut inte med om, säger Claes Andersson, som inte kan tänka sig bättre kollegor. 

Att ”jinxa” betyder att dra otur över något genom att säga det högt. Men trots namnet på foodtrucken har allting gått bra så här långt. Nu är maten förberedd för dagen och de första lunchgästerna börjar dyka upp.

– Vi har gäster i åldrarna 16 till 65. Alla som gillar mycket smak ska äta här, säger Claes.

Claes bästa mattips i Göteborg

  1. Basque
  2. Hello Monkey
  3. The Barn
  4. 2112