Jonathan Hilli är en prisbelönt finlandssvensk sångare, gitarrist och låtskrivare. Expressionist, målare i ord och toner. Hans sånger kännetecknas av tätt vävda textrader och uttrycksfulla arrangemang. Han är även verksam som teatermusiker och gitarrist i folk-rockgruppen WoodsFolk och indie-visgruppen Slaktarn och Soldanspojken.

Materialet till ”Sånger att brinna till” (Kakafon Records) skapades som avledning under perioder av uppbrott och förnyelse. När bubblor spruckit, vid sista sorti på en teaterscen, avslutade studier, efter albumdebuten, ett nytt land... utbrytarakter ur tomhetskänslorna, tröstesånger på språng mot förnyelse.

"Arbetet i studion har varit som att jobba med en oljefärgsmålning där också de medverkande fått stort utrymme att måla med sina färger och bryta ny mark", berättar Hilli.

”Sånger att brinna till” är vårdslös punk-tango, sammetsdraperi-chanson, musettedragspel, stumfilms-avantgarde. Det är cello-hårdrock, världsmusikrytmer, undergångstoner, saxofonglädje, sirliga stråkarrangemang, rockabilly-soptunnetrummor och dödsföraktsbalkan. Sångerna är utbrytarakter och tröstesånger.

Medverkande
Jonathan Hilli - sång, gitarr, kör
Juho Kanervo - cello
Larisa Ljungkrona-Mönttinen - dragspel
Thea Åslund - fiol, tamburin, kör
Sten Källman - sopransax, tenorsax
Vegard Lauvdal – trummor, slagverk
Martin Olsson - kontrabas, wagnerbas, elbas, gitarr, kör

Information

Här kan du läsa mer.