När Göteborg fyller 400 år 2021 ska många av de planerade jubileumssatsningarna vara klara. Men inte Jubileumsparken i Frihamnen. Tanken är att parken ska fortsätta byggas långt in i framtiden som en mötesplats skapad för och av alla. Och redan nu har det hänt mycket. Följ parken på Facebook här

Snöra på dig rullskridskor

Ge dig ut på rullskridskor eller slå dig ner och titta på när andra åker. Här på Göteborgs första, och enda, utomhusbana för roller derby är det fritt fram för alla åksugna när det inte är träning eller match. 

Svettas med stil

Boka en tid i den populära och spektakulära bastun, designad av prisbelönta arkitektgruppen Raumlaborberlin.        

Flytande bad och sandstrand

Här finns en anlagd sandstrand med tillhörande trädäck att njuta av under varma sommardagar. När hettan blir för mycket hoppar du bara i den flytande simbassängen, Allmänna badet, som ligger utmed Kvillepiren.

Saltvattentunna

Sedan 2018 finns en testbassäng med havsvatten i anslutning till den allmänna bastun i Jubileumsparken. Vattnet till bassängen hämtas från den saltvattenskil som finns under det söta älvvattnet hela vägen in i Frihamnen. Bassängen är en meter djup och tre meter i diameter och rymmer sju kubikmeter havsvatten. Vattnet pumpas in och cirkulerar hela tiden och byts ut successivt efter ungefär två timmar.

Café Fluss

Mitt emellan allmänna badet och bastun i Jubileumsparken ligger Café Fluss. En Berlin-inspirerad restaurang, bar och klubb, skapad av näst intill 100 procent återvunna material. Beställ allt från glass och kaffe till vällagad mat och cocktails! Serveringen håller öppet mellan maj och september.

Ta dig till Jubileumsparken

Du kan både gå och cykla till Jubileumsparken. Från Nordstan tar du dig lättast hit genom att gå eller cykla över Götaälvbron. Befinner du dig vid Hjalmar Brantingsplatsen följer du bara gång- och cykelvägen mot Götaälvbron. Sväng av i höjd med Frihamnens hållplats och du är framme.

Med spårvagn eller buss:

Buss 16, 16X, 31, 45, 55 (elbuss), 58, 176 och 177 stannar vid Frihamnsporten, bara ett stenkast från parken. Från centralstationen kan du välja mellan spårvagn 5, 6 eller 13. Åker du från Hjalmar Brantingsplatsen väljer du istället spårvagn 5, 6, 10 eller 13 för att ta dig till Frihamnen.

Kontakt

Adress: Lundbyvassen
Hållplats: Frihamnsporten
Telefonnummer: +46313689696
E-post: info@jubileumsparken.se
Hemsida: http://goteborg.se/jubileumsparken