Årets julupplevelse är inspirerad av julfirandet i tv-serien Downton Abbey och greveparet Bondes jultraditioner på Tjolöholm Slott i början på 1900-talet. Grevinnan Blanche Bondes familj härstammar från Skottland och England och på dagens julbord finns brittiska specialiteter, blandat med viltdelikatesser och rätter med lokala råvaror såsom pepparrot och grönkål. Sammanlagt serveras över sextio rätter på slottets julbord. 

Julupplevelsen på Tjolöholms Slott börjar med värmande glögg och trivsamt mingel i biljardrummet. När gästerna förser sig vid julbordet är det levande musikunderhållning vid flygeln och i både slottshallen och slottsmatsalen sprakar de öppna spisarna. Under kvällen visas även slottets övre våningar och ”Downton – I nöd och lust”, årets nya utställning med kläder från den populära tv-serien Downton Abbey. Slottets alla rum är julpyntade med granar och juldekorationer och under slottsvisningen får besökarna höra om julfirandet både på Downton Abbey och Tjolöholms Slott.

Julbordsupplevelsen på Tjolöholms slott kan bokas onsdag-söndag den 5-16 december samt 19-21 december. Bokning på 0300-40 46 00 (vardagar kl 9-12 och kl 13-16) eller på info@tjoloholm.se.

Ifall ni önskar låt bilen stå och kombinera julbordet med övernattning på godset! När kvällen är slut promenerar du till Allmogebyn eller Grindstugan för skön sömn och på morgonen väntar en härlig lantfrukost. 

Du kan också äta ett halländskt julbord i Storstugan på Tjolöholm.

Information

Här kan du läsa mer.