Gör julhandeln till ett nöje

Göteborg är en metropol i fickformat. Det innebär att du har ett otroligt shoppingutbud inom promenadavstånd. I mysiga Haga finns det gott om småbutiker med presenter och delikatesser, i kvarteren kring Magasinsgatan hittar du inredning och mode och i Innerstaden finns alla de stora varumärkena, flaggskeppsbutikerna och galleriorna. Ingenstans är det lättare att hitta de perfekta julklapparna.

Besök slott och herresäten i juletid

Inte långt från Göteborg hittar du några av Sveriges mest välkomnande slott och herresäten. Bara en kort resa från centrum ligger Gunnebo Slott och Trädgårdar som i år bjuder in till en stämningsfullt julsmyckad trädgård, välfylld julklappsbutik och omsorgsfullt lagad mat. Tjolöholms slott ligger lite längre bort men är också det en favorit som i år arrangerar tre olika julstämningshelger. Även Nääs slott, öster om Göteborg, är ett härligt utflyktsmål. Gå en guidad tur i slottets 23 rum, ät gott och insup atmosfären.

Upplev våra svenska traditioner

Den svenska julen är en blandning av kristna och urgamla nordiska traditioner. En av de allra mest omtyckta och speciella vinterhögtiderna är Luciafirandet som infaller den 13 december varje år. Ordet lucia kommer från latinets lux, som  betyder ljus, och runtom i staden, på arbetsplatser och i kyrkor kan Luciatågen ses komma tågande med sina ljuskronor. Att uppleva ett svenskt Luciatåg är något alldeles speciellt, inte minst eftersom de ofta utgörs av mycket skickliga sångare som framför både psalmer och populära folksånger. Vår evenemangskalender uppdateras med julkonserter när det närmar sig jul.