Nu kan du hjälpa dessa familjer på flera sätt. Under julen 2020 erbjuder Stadsmissionen en digital gåvobutik där dina pengar omvandlas till julklappar, fysiska julklappsinsamlingar på Femman och Hotel Eggers, samt en unik second hand-butik på Vallgatan där intäkterna går tillbaka till Stadsmissionens verksamheter som ger akut hjälp och långsiktigt stöd åt människor i utsatthet.

Digital gåvoshop

Den digitala gåvoshopen öppnar 20 november. Pengar som kommer in den vägen omvandlas till klappar som delas ut i den fysiska julklappsbutiken.

Läs mer på Stadsmissionens egen hemsida.

Fysisk julklappsinsamling på Femman och Hotel Eggers

Om du vill köpa julklappar eller presentkort och ge bort kan du göra detta vid julklappsinsamlingarna i Femman och på Hotel Eggers. 

Stadsmissionen efterfrågar helst presentkort, då det finns ett värde i att familjer själva får välja. Föräldrar vet bäst vad deras barn önskar sig och behöver.

Med presentkort kan föräldrar själva gå till ett köpcentrum eller en butik och välja en julklapp till sitt barn. En frihet och möjlighet som de flesta av oss tar för givet. Det är också därför vi packar upp alla inkomna fysiska julklappar i en butik dit föräldrarna får komma och själva välja klappar.

Unik second hand-butik på Vallgatan

Stadsmissionens second hand öppnar en unik butik på Vallgatan 12 i samarbete med Göteborg & Co, där hållbarhet står i fokus.

Butiken är öppen varje torsdag – söndag under hela december. Här råder ett omvänt koncept där kunden avgör priset på produkterna.

Förutom kläder, accessoarer och prylar kan du även köpa en god sopplunch som är tillagad på räddade råvaror. Maten serveras engångsfritt på porslin från Stadsmissionens second hand-butiker. Intäkterna går tillbaka till Stadsmissionens verksamheter som ger akut hjälp och långsiktigt stöd åt människor i utsatthet.

Tänk på att bara besöka butiken om du känner dig frisk och inte uppvisar några symptom.