Thörnströms Köks julbord

Michelin-restaurangen Thörnströms bjuder in till julbord. Dock inte i restaurangens vanliga lokaler utan på ”Privata rum” som ligger vid Kronhusbodarna. Här utlovas ett klassiskt svenskt julbord i en exklusiv hemtrevlig miljö där mat och dryck är i fokus. Mer information på Thörnströms Köks hemsida.

Julbord på Skansen Kronan

På Skansen Kronan avnjuter man ett klassiskt julbord på Göteborgs högst belägna restaurang. Du kan så gott som höra historiens vingslag i denna nästan 400-år gamla byggnad. Boka ditt julbord på Skansen Kronan via mail. För mer information och bokning besök Skansen Kronans hemsida

Vegetarisk julbuffé på The Green Room

På Lisebergs vegetariska restaurang The Green Room hittar du en en välsmakande och spännande  julinspirerad buffé för hela familjen. På Lisebergs hemsida kan du boka bord och läsa mer.

Liseberg Hamnkrogen – Västkustinspirerat julbord

Klassiska Hamnkrogen på Liseberg bjuder som vanligt på ett av stadens mest lockande julbord. Njut av allt som hör ett traditionellt julbord till, samt exklusiva fisk- och skaldjursanrättningar. Boka bord via telefon på 031-400 100, eller besök Lisebergs hemsida för bokning och öppettider.

Julbord hos Porter Pelle

Boka Porter Pelles mummiga Julbord. Porter Pelle ligger vid Klippan med utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron. Välj bland två olika julbord – lunch eller middag. Båda är klassiska julbord med Porter Pelles egna touch. Och eftersom Pelles älskar Porter, serverar de självklart sin egen mumma. Boka ditt bord på porterpelle.se.

Julbord med stans bästa utsikt

Hotel Gothia Towers bjuder in till julbord med spektakulär utsikt över Göteborg. Inta julens läckerheter på restaurang Imagine på 29e våningen, läs mer och boka ditt bord på Gothia Towers hemsida

Julbord på franskt vis på boulebar

Skräddarsy din egen julbordsfest och njut av julbord på Boulebar på franskt vis! Självklart ingår boulespel och kanelshots i julbordspaketen. Läs mer på Boulebars hemsida.

Pensionat Styrsö Skäret

Vad sägs om ett julbord på mysiga Styrsö i Göteborgs skärgård? Det charmerande Pensionat Styrsö Skäret bjuder in till traditionellt julbord med massa godsaker från havet. 

Julbord och adventsfika på Isbolaget på Donsö

Isbolaget på Donsö bjuder även de ut dig och hela sällskapet till skärgården för ett härligt julbord och roligt musikquiz på kvällen. Det vankas jul och på första advent dukas en adventsfika upp. Läs mer här

Wagners julbord på Sjömagasinet

Kan du inte få nog av lax, sill och julstämning? Skäm bort dig och dina kära med ett julbord på klassiska Sjömagasinet. Mer info hittar man på Sjömagasinets hemsida.

Julbord på Palace

Palace bjuder in till ett genuint och klassiskt julbord i lokaler där konstnärliga storheter som Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Ernst Josephson, Hugo Birger med flera umgicks i slutet av 1800-talet. Julbordet dukas upp både till lunch och kväll och under juletid erbjuder husets nedre våningar nöjen med pianobar, liveband och dansgolv, fritt att besöka för såväl julbordsgästen som drop-in-besökaren. Läs mer om jubord på Palace hemsida.

Blackbird bjuder på vegansk julbuffé

Blackbird är en vegansk bar & restaurang i år bjuder de in jullängtade gäster till deras helt veganska julbordsbuffé. På Blackbird kan du förvänta dig maträtter som omfamnar färska grönsaker, frukter, nötter, frön och baljväxter. Missa inte restaurangens hemmagjorda ostar och tempehrätter! Boka här

Julbord på viltrestaurangen Pivo 

Pivo som är Göteborgs första viltrestaurang, under juletiden välkomnas du till restaurangens julerbjudande. Där kan du välja mellan en 4 rätters vilt meny eller en 4 rätters vegetarisk meny. Läs mer och boka här

Långedrag Värdshus

Upplev julstämningen på Långedrag Värdshus beläget cirka 15 minuter från centrala Göteborg. Havsutsikten från restaurangen är underbar och får en helt unik karaktär på vintern. 

Julbord i Göteborgs skärgård

Följ med ut i skärgården ombord på något av Strömmas anrika sekelskiftesfartyg och njut av traditionella julrätter tillsammans med krögarnas egna favoriter. Strömmas julbord i Göteborg kan avnjutas antingen som jullunch eller julmiddag. Läs mer om turer och bokning på Strömmas hemsida.

Julbord på Fiskekrogen

Sedan 1996 driver Lars Ahlström Fiskekrogen – ett havets högborg mitt i centrala Göteborg. Med start i november serverar Fiskekrogen sitt klassiska och mycket populära julbord. Här samsas klassiker som köttbullar och skinka med husets signaturer "Ahlströms torskbullar" och den berömda långkålen. Även det rikliga urvalet av sillar förtjänar att nämnas – samtliga egengjorda och noggrant utvalda efter Lasse och hans fars recept. Under julen, till skillnad från resten av året, har krogen också öppet för lunch. 

Vinterkryssning med havets läckerheter

Om du letar efter sylta, korv och skinka får du gå någon annanstans. På M/S Trubaduren njuter du istället av en vinterbuffé fylld till bredden av färska skaldjur från Västkusten. Dessutom bjuds det på glittrande shownummer, allt medan du glider fram i en bedövande vacker miljö. Läs mer om turer och boka din resa här. 

Oakley’s julbord & Show 

På Oakleys är julbordsmiddagen utöver det vanliga. Här bjuds du och hela sällskapet in till en interaktiv upplevelse. I år bjuder de på The greatest show i deras nya lokal på Ulle & Vi och som namnet ligger lokalen inte långt från Ullevi, precis mittemot. Läs mer hur du kan boka här

Julbord och Julbrunch på Seaside Björkö

Upplev jul i skärgården på Seaside Björkö. Från och med den 25 november fram till och med den 18 december skärgårdsjulbord, jullunch och söndags julbrunch från torsdag till söndag varje vecka. Alla andra dagar mot förfrågan. I år bjuds det dessutom på underhållning till maten i form av en fantastisk resa i ”Smugglarkungen Ernst Bremers” hemmavatten samt en musikupplevelse av Andreas Galle & Ångmaskinen. Besök Seaside Björkös hemsida för bokning och information.

Njut av hela årets smaker på Gunnebo Slott

På Gunnebo Slott och Trädgårdar i Mölndal har smaker från hela årets trädgårdsskörd sparats, torkats, syltats och saftats för att kunna serveras i juletid. Julmiddag, jullunch och julfrukost serveras från 6 december. På Gunnebo Slotts hemsida fins mer information.