Utöver Sveriges största julmarknad på Liseberg finns flera traditionsrika julmarknader i och kring Göteborg. Oavsett vilken inriktning du är ute efter – gammaldags julmys eller nyskapande design – finns det något som passar just dig.

Hantverk och traditionell jul

I gamla stadsdelen Haga och på Gunnebo Slott finns härliga juldofter, hantverk och annorlunda julklappar. Kronhusjul – julmarknaden i de vackra Kronhusbodarna – är ett måste för den som vill uppleva en traditionell marknad i en anrik miljö.

Konst och design

Nyfiken på konst och design? Då bör du titta närmare på exempelvis Röda Sten konsthall och julmarknaden á la London på Auktionsverket kulturarena.

Dagsutflykt

Utanför centrum finns mycket att upptäcka! Ta direktfärjan Kungsö till Hönö Klåva och Skärgården i advent, som bjuder på julstämning bland fiskebåtar och skärgårdshus. Eller kanske lockar hantverk och lokalproducerad mat på magiska Tjolöholms slott i Fjärås?

Här nedanför hittar du ännu fler marknader att välja mellan – listan fylls på regelbundet. Har du fler tips? Maila oss på redaktionen@goteborg.com.