Upplev GP:s fyrverkerier

Varje nyårsafton bjuder Göteborgs-Posten in till ett färgsprakande nyårsfyrverkeri. Ett tusental raketer lyser upp himlen i ett färgsprakande sceneri. De bästa åskådarplatserna hittar du bland annat i centrala hamnen, längs kajerna vid GöteborgsOperan, på Göta Älvbron, Ramberget och vid Masthuggskyrkan. Fyrverkeriet skjuts upp från en av pirerna i Frihamnen klockan 17.

Ät gott på lokal

Många restauranger erbjuder speciella nyårsmenyer med tillhörande dryckespaket, men se till att boka i god tid för att säkra ditt bord. Kanske lockar italienska smaker på Enoteca del Signore, franska dito på Levantine, traditionella rätter på Brasserie Lipp, eller lyxsupé på Sjömagasinet? På kartan här nedanför hittar du fler ställen där du kan välkomna 2020 med god mat och dryck.

Gå på teater

På Göteborgs Stadsteater bjuder regissören Melanie Mederlind på sin tolkning av Mozarts klassiska opera Trollflöjten. I denna intensiva och kärnfulla föreställning står kampen mellan mörkret och ljuset på spel i form av Mörkrets drottning och Sarastro. I rollerna ser vi bland andra Hans-Erik Dyvik Husby som Sarastro, Karolina Andersson som Nattens drottning, Eric Ericson som Papageno och Carina M Johansson som Första damen/Papagena.

Musikal på Göteborgsoperan

Den 28 och 31 december är det dags att kliva in i 1800-talets England. Följ med den hemlöse pojken Oliver Twist i Fredrik Benke Rydmans version av Lionel Barts musikal Oliver!. Bland annat deltar 60 barn i föreställningen efter ett år av Göteborgsoperans "Oliver-skola". Kan det bli bättre än så här? Om du känner för en riktig helkväll kan du även boka tre-rätters, buffé eller annat gott. Barn äter varmrätt för halva priset.

Dansa in det nya året

Göteborgs nattliv lever upp lite extra när det är dags att ta farväl av det gamla året – och välkomna det nya. Avsluta 2019 och börja 2020 med härlig dans på någon av stadens många klubbar, exempelvis Trädgår'n, Push, Yaki-Da, Clarion Hotel Post eller Casino Cosmopol.

Ta in på hotell

Hemmafest i all ära, men skulle det inte kännas lyxigt att vakna upp i en hotellsäng på nyårsdagen och låta någon annan passa upp dig genom att fixa frukost och städning? I Göteborg finns det många hotell som erbjuder nyårspaket med supé, tolvslagsbubbel och övernattning, bland andra Bellora, Pigalle, Riverton, Gothia Towers och Dorsia.

Fira med Stadsmissionen

Som vanligt firar Stadsmissionen nyår i S:t Johanneskyrkan. Det är fri entré och alla är välkomna. Firandet börjar från 9:30 då kyrkan och kaféet är öppet. Klockan 14 stänger kyrkan för att sedan förberedas inför kvällen.

Från klockan 17 blir det nyårsbuffé och klockan 21 blir det gudtjänst. Vid tolvslaget välkomnas det nya året. Värme, god mat och en härlig gemenskap utlovas.

Spring ut 2019

Avsluta 2019 med en festlig 10-kilometersrunda mitt i centrala Göteborg. Sylvesterloppet går av stapeln för 39:e gången klockan 12:00 från Heden på nyårsafton. Förra året deltog cirka 1500 deltagare och med hjälp av publik blev det en härlig och fartfylld fest. 

Fira nyår med familjen

Det finns flera möjligheter at välkomna det nya året med barnen i Göteborg. Många hotell och restauranger välkomnar glatt de små, och på vissa ställen får de till och med en välkomstpresent. Scandic Opalen bjuder på nyårsmiddag med barnmeny från 18:30. På Hotell Waterfront får barnen en överraskning redan vid incheckning, och på nyår finns det barnmeny i restaurangen. Ring dock i tid om ni vill ha plats då det finns få platser lämpliga för barn.

Restaurang Familjen, som blivit utsedd till årets hjärtekrog, erbjuder en trerätters barnmeny för barn upp till 12 år på nyårsafton.

Vill du ha fler tips till Nyårsafton, titta i vår evenemangskalender!