Upplev GP:s fyrverkerier

Varje nyårsafton bjuder Göteborgs-Posten in till ett färgsprakande nyårsfyrverkeri. Ett tusental raketer lyser upp himlen, och de bästa åskådarplatserna finns i centrala hamnen, längs kajerna vid GöteborgsOperan, på Göta Älvbron, Ramberget och vid Masthuggskyrkan. Fyrverkeriet skjuts upp från en av pirerna i Frihamnen klockan 17.

Ät gott på lokal

Många restauranger erbjuder speciella nyårsmenyer med tillhörande dryckespaket, men se till att boka i god tid för att säkra ditt bord. Kanske lockar baskiska smaker på Basque, franska dito på Levantine, traditionella rätter på Brasserie Lipp, eller lyxsupé på Sjömagasinet? På kartan här nedanför hittar du samtliga ställen där du kan fira in 2019 med god mat och dryck.

Gå på teater

På Göteborgs Stadsteater bjuder regissören Eva Bergman på ett riktigt teateräventyr i Fanny och Alexander. Det flödar av kärlek, men osar också av svartsjuka och gruvlig hämnd. I rollerna ser vi bland andra Mia Höglund-Melin som Emilie Ekdahl, Jakob Eklund som Biskop Edvard Vergérus, Ulla Skoog som Lydia Ekdahl och Carina Boberg som Helena Ekdahl.

Dansa in det nya året

Göteborgs nattliv lever upp lite extra när det är dags att säga farväl till det gamla – och hej till det nya. Börja 2019 med härlig dans på någon av stadens många klubbar, till exempel Trädgår'n, Push eller Yaki-Da.

Ta in på hotell

Hemmafest i all ära, men skulle det inte kännas lyxigt att vakna upp i en hotellsäng på nyårsdagen, och låta någon annan fixa frukosten? För att inte tala om städningen ... I Göteborg finns det många hotell som erbjuder nyårspaket med supé, tolvslagsbubbel och övernattning, bland andra Bellora, Pigalle, Riverton, Gothia Towers och Dorsia.

Fira med Stadsmissionen

Som vanligt firar Stadsmissionen nyår i S:t Johanneskyrkan. Det är fri entré och alla är välkomna. Firandet är öppet hela dagen och från klockan 18 och framåt dukas det fram en gratis trerätters nyårsbuffé och godsaker. Under kvällen bjuds det även på sång och musik och vid midnatt hålls gudstjänst, innan det nya året skålas in i alkoholfritt bubbel. Värme, god mat och en härlig gemenskap utlovas.

Vill du ha fler tips till Nyårsafton, titta i vår evenemangskalender! 

I år arrangeras inget nyårsfirande på Götaplatsen vid tolvslaget.