År 2004 förstärktes stadens jultema och Julstaden Göteborg skapades för att ytterligare öka attraktionskraften som vinterdestination. Julstaden Göteborg genomförs av Göteborg & Co och är ett samarbete mellan staden, fastighetsägare och näringsidkare.

Julstaden Göteborg är en medveten och långsiktig satsning på att skapa och forma nya, vackra upplevelser i stadsmiljö, genom ljus och färg. Ett brett utbud, med allt från ljusinstallationer till julmarknader, konserter, julklappsshopping och Jul på Liseberg lockar både göteborgare och tillresta besökare under november och december månad.

Julstadens miljöarbete

Julstaden arbetar aktivt för att minska miljöbelastningen. Bland annat ser vi till att evenemanget uppfyller Svensk Miljöbas standard för miljödiplomering. Vi uppmanar och ställer krav på att våra leverantörer använder sig av produkter med låg energiförbrukning så långt det är möjligt.

Alla leverantörer ska även inneha en miljöpolicy för den egna verksamheten samt ange om de har en miljödiplomering eller annan miljömärkning.Transporter ska också arrangeras så att miljöpåverkan blir så liten som möjligt. Julstadens trycksaker uppfyller kraven för Svanenmärkning.

Projektet strävar också efter att via ljussättning av stadsrummet skapa sociala plattformar och mötesplatser för en tryggare stad.

Gör ditt besök i Julstaden mer miljövänligt

Exempelvis kan du ta en fika på ett ekologiskt café eller köpa dina julklappar i någon av Göteborgs många second hand- och vintagebutiker. Passa på och besök den helvegetariska restaurangen The Green Room inne på Liseberg och välj ett miljödiplomerat hotell. Dessutom kan du bidra genom att ställa bilen, röra dig till fots, med cykel eller med kollektivtrafiken. 

JULSTADENS PARTNERS

HUVUDPARTNER

PARTNERS

 

TACK TILL ALLA AKTÖRER SOM BIDRAR MED INNEHÅLL OCH LJUSSÄTTNING UNDER JULSTADEN 2018

Avenyföreningen, GöteborgsLokaler, Göteborgs Lucia - Hvitfeldtska Musikgymnasium, Innerstaden Göteborg, Göteborgs Stadsmission, och alla andra som är med och bidrar på olika sätt till att Göteborg blir en ännu bättre stad under Julstaden.