Ekologiskt och experimentellt i Kvillebäcken 

Alkemisten

Alkemisten ligger på Hisingen, i den sprudlande stadsdelen Kvillebäcken. Här serveras ekologiskt kaffe av kunnig personal, och smakupplevelsen är fenomenal. Testa gärna deras ekologiska droppkaffe och om du är sugen på något gott till din kopp så erbjuds det bland annat ekologiska raw food-bollar. 
Gustaf Dalénsgatan 14

Kaffe med kärlek längs Avenyn

Viktors Kaffe

Viktors Kaffe ligger på en sidogata till Göteborgs pardagata Avenyn, bara ett stenkast från Poseidon och Götaplatsen. Den lilla espressobaren drivs av genuin nyfikenhet och ett brinnande intresse för kaffe. Den lilla lokalen på Geijersgatan fungerar också som ett mini-galleri med återkommande konstutställningar.
Geijersgatan 7

A43

Letar du efter gott kaffe på Avenyn? Då slinker du med fördel in på A43, där det bryggs kaffe med omsorg på bönor från såväl lokala som nationella rosterier. Utöver kaffe finns det också sötsaker, matiga mackor och annat lite mera mättande.  
Kungsportsavenyn 43

Bar Centro

Promenerar neråt längs Avenyn, förbi Kungsportsplatsen och sväng in på Kyrkogatan. Här på Bar Centro har man erbjudit kaffe på italienskt vis i över 15 år och det lilla hålet i väggen är alltjämt omåttligt populär. Framåt kvällen sadlar man om till en omtyckt och kritikerrosad restaurang med 12 sittplatser. 
Kyrkogatan 31

Prisbelönt och italienskt mitt i stan

Da Matteo

Den lokala, mångfaldigt prisbelönta kafékedjan da Matteo har ett av sina kaféer på Vallgatan 5, alldeles runt hörnet från trendiga Magasinsgatan. Uteserveringen verkar vara i ständigt solläge, och är en självklar favoritplats för kaffetörstande göteborgare från det att våren första strålar letat sig fram.
Vallgatan 5

Bar Piccolino

Det finns gott om kaffeställen med italiensk prägel i Göteborg och ett av de populäraste, Bar Piccolino, på Lasarettgatan en kort avstickare från Kungsgatan. I den lilla men gemytliga lokalen njuter du av espresso så som den ska smaka och den kunniga och välkomnande personalen får till och med förstagångsbesökare att känna sig som stammisar. 
Lasarettsgatan 1B

Skivor, cyklar och espresso i Linnéstaden

Dirty Records & Café Santo Domingo

Andra Långgatan är antagligen Göteborgs pubtätaste gata och de avslappnade barerna och restaurangerna lockar både festsugna göteborgare och törstiga besökare. Här hittar du också Dirty Records & Café Santo Domingo, en av stans bästa skivbutiker och ett ställe med riktigt gott kaffe, med bönor direktimporterade från kaffebönder i Dominikanska Republiken.
Andra långgatan 4

Kastello

Mer högkvalitativ espresso finns bara ett stenkast bort på mysiga Kastello. Här på Landsvägsgatan, på cyklisternas favoritkafé, njuter du av utmärkt kaffe och botaniserar bland en eklektisk mix av kläder och prylar till salu.
Landsvägsgatan 38

Bar Italia

Den lilla kaffebaren på Prinsgatan är ett stycke Italien mitt i Göteborg och passar perfekt för en kopp på stående fot. Eller slå dig ner på den lilla uteserveringen. Bar Italia är en favorit bland Linnéborna och för många givet som dagens första stopp.
Prinsgatan 7