"Så kul att få komma till Stora Teatern igen och den här gången med en nyskriven komedi i två akter." - Olof Wretling.

I Toppa jaget berättar Klungan om ett storslaget experiment och förverkligandet av drömmen om ett lättare liv och om att faktiskt räcka till. Klungan suddar ut gränsen mellan grupp och individ i påståendet att en person inte behöver vara en person.

I två akter av existentiell komedi följer publiken fyra karaktärer med en sak gemensamt – att de känner sig otillräckliga, hälften av halv.

"Den här gången har vi arbetat med Carolina Frände, hon har hjälpt oss att ta ett nytt steg mot en mer sammanhållen komisk berättelse". - Olof Wretling.

Humorgruppen Klungan

Mattias Fransson, Carl Englén, Sven Björklund, Olof Wretling bildade Klungan i Umeå 2003. De är kända för sin sanslöst skruvade tragikomik och tillsammans har de turnerat landet runt med ett tiotal succéföreställningar såsom “Stämning”, “Jag är en fågel nu”, “Det är vi som är hemgiften” och “Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter”.

Press

“extremt underhållande”, “sprakande begåvad form”, “Ofta är det extremt underhållande och skratten studsar”. - Västerbottens-Kuriren.

Information

Här kan du läsa mer.