Samir & Viktor, Foto/källa: Liseberg

Samir & Viktor, 30 april

Lisebergs konsertsommar inleds med Samir & Viktor, duon som de senaste åren blivit storfavoriter hos den yngre publiken. Med låtar som Bada Nakna, Groupie, Success och nu senast Shuffla har de charmat sin publik både i Melodifestivalen och på scen, och nu kickar de igång Live på Liseberg!
 

Icona Pop, Foto/källa: Liseberg

Icona Pop, 10 maj

Electropop i världsklass! Sedan genombrottet med låten I Love It har duon Icona Pop fortsatt att nå allt större internationella framgångar och idag är de en av popmusikens starkaste krafter. Senast de gästade Liseberg var 2015 och i maj är det åter dags för dem att möta publiken vid Stora Scenen.
 

Darin, Foto/källa: Karl Nordlund/Liseberg

Darin, 11 maj

Darin, som är aktuell med en Sverigeturné och sitt andra album på svenska, kommer till Liseberg i maj. Sedan han slog igenom i tv-programmet Idol 2004 har popartisten släppt flera egna album samt skrivit och producerat låtar åt andra. Den nya inriktning som han tog för några år sedan, med svenska texter och mer organisk musik, har gjort succé. Senast han spelade på Lisebergs stora scen var 2013 och nu är han alltså äntligen tillbaka.
 

De vet du/Joakim Lundell, Foto/källa: Liseberg

De Vet Du & Joakim Lundell, 12 maj

Som Youtube-fenomenet Jockiboi har Joakim Lundell lockat storpublik i flera år och när han 2017 debuterade som artist under sitt eget namn slog han rekord med fem singlar på Sveriges Top 5-lista. Den 12 maj uppträder både han och den musikaliska humorgruppen De Vet Du för första gången på Lisebergs stora scen - och när De Vet Du kör liveshow blir det precis som i deras Youtube-klipp en unik musik- och humorshow i full fart.
 

Silvana Imam, Foto/källa: Liseberg

Silvana Imam, 25 maj

Aktuell med nytt album som släpps lagom till konserten, samt boken SILVANA med unika foton och texter, intar Silvana Stora Scenen i maj. Artisten är inte känd för att spara på krutet, så räkna med en inkluderande, brännande aktuell och storslagen show.
  

Tove Lo, Foto/källa: Liseberg

Tove Lo, 30 maj

Tove Lo gillar att utmana och flyr inte vare sig stora känslor eller det obekväma. Hennes kontrastrika, uppriktiga texter och grungeinfluerade sound har lett till stora framgångar, inte minst i USA, och det kommer bli en kväll att minnas när hon nu gör debut på Lisebergs Stora Scen.
 

Mando Diao, Foto/källa: Liseberg

Mando Diao, 1 juni

Ett av Sveriges bästa liveband! Förra året släppte Mando Diao sitt senaste album och bandet har sedan dess turnerat runt i Europa och Japan. Nu är de äntligen tillbaka på Liseberg och det kommer bli svårt att inte ryckas med av energin vid Stora Scenen.
 

Hollywood Vampires, Foto/källa: Liseberg

Hollywood Vampires, 6 juni

Räkna med fullt ös när Hollywood Vampires – det vill säga rocklegenderna Alice Cooper och Joe Perry samt Hollywoodstjärnan Johnny Depp – rockar loss på Stora Scen. Bandet bildades 2015 och är en hyllning till rockmusikens stora namn. Stämningen kommer vara på topp när Alice Cooper gör sin tredje spelning på Liseberg och tillsammans med vännerna river av klassiska hits på självaste nationaldagen.
 

Queens of the Stone Age, Foto/källa: Liseberg

Queens of the Stone Age, 9 juni

Grammynominerade Queens of the Stone Age levererar tung, riffbaserad rock och fortsätter driva hela genren framåt. Senaste albumet Villains kallades ”equal parts disco inferno and devil-may-care experimentation” av musiksajten Pitchfork och när de som ett av vår tids bästa liveband nu kommer till Liseberg kommer det att bli oförglömligt. Gå och se! 
 

Molly Sandén, Foto/källa: Liseberg

Molly Sandén, 14 juni

I sommar uppträder Molly Sandén för femte gången på Liseberg. Molly har bland annat varit med i Melodifestivalen flera gånger och är nu aktuell med ett nytt album på svenska. Den här gången har hon lämnat mycket av samhällets krav och förväntningar bakom sig och låtarna på det nya albumet skiljer sig från det vi hört av henne tidigare, texterna är närmare och soundet tyngre.
 

Pussy Riot, Foto/källa: Liseberg

Pussy Riot (RU), 15 juni

Provokativa punkbandet Pussy Riot från Ryssland bildades mer som en del av ett koncept än som ett faktiskt band och har sedan dess etablerat sig som ett av världens mest omtalade konstkollektiv. Nu kommer de till Liseberg för sitt allra första uppträdande i Sverige och denna exklusiva musikperformance kommer utan tvivel att bjuda på överraskande kväll.
 

MC50, Foto/källa: Liseberg

MC50 (US), Support: The Nomads, 20 juni

När bandet MC50 ger sig ut på turné, ledda av Wayne Kramer, för att fira 50-årsjubileet av det kultförklarade bandet MC5's debutalbum Kick Out the Jams blir Lisebergs Stora Scen bandets enda stopp i Sverige. Innan MC50 intar scenen värmer svenska garagepunkbandet The Nomads upp publiken. The Nomads har sedan genombrottet på 80-talet influerat den både den svenska och den internationella punk- och rockscenen.
 

The Offspring, Foto/källa: Liseberg

The Offspring (US), support: No Fun At All, 27 juni

The Offspring är kvartetten som blåste liv i punken på 90-talet och bandet har gjort flera bejublade spelningar i Sverige genom åren. Senast de stod på Stora Scenen var 1999 och konserten i juni lovar att bli en favorit i repris! Kvällen kickas igång av det svenska anrika skatepunkbandet No Fun At All som även öppnade för The Offspring under deras Göteborgsspelning 1994 och dessutom släpper nytt album lagom till konserten.
 

Daniel Norgren, Foto/källa: Anders Engström/Liseberg

Daniel Norgren, 4 juli

Med rötterna i amerikansk folkmusik och blues och sina ständigt lika fängslande texter, beskrivs Daniel Norgren som en frisk fläkt i musiksverige. I sommar spelar han och hans band för första gången på Lisebergs stora scen.
 

Sabina Ddumba, Foto/källa: Christopher Parsons/Liseberg

Sabina Ddumba, 5 juli

För bara två år sedan utnämndes Sabina Ddumba till Årets nykomling på Grammisgalan och P3 Guld och låtar som Not Too Young och Effortless, liksom hyllade debutalbumet Homeward Bound, har sedan dess bekräftat det självklara stjärnskottet. 2016 uppträdde hon på Liseberg senast och i juli står hon åter på Stora Scenen.
 

The Sounds, Foto/källa: Liseberg

The Sounds, 12 juli

Rockgruppen The Sounds tog den svenska indiescenen med storm 2002 med debutalbumet Living in America och har bjudit på sprakande scenshower sedan dess. Den 12 juli intar de Lisebergs stora scen för första gången, med den välkända energi som är så svår att värja sig mot.
 

Lena Philipsson, Foto/källa: Liseberg

Lena Philipsson, 25 juli

Samma år som Lena Philipsson slog igenom i samband med Melodifestivalen gjorde hon sin första konsert på Lisebergs stora scen. Det var 1986. Resten är, som man brukar säga, historia och hitsen från den populära artisten har avlöst varandra sedan dess. I sommar kliver hon åter upp på Stora scenen och det lär bli en kväll fylld av energi!
 

Kaliffa, Foto/källa: Liseberg

Kaliffa, Support: Jack Moy, 1 aug

Förra sommaren gungade hela Sverige med i hitlåten Helt Seriöst och i augusti spelar Kaliffa för första gången i sin solokarriär på Stora Scenen. Innan dess inleds kvällen av Jack Moy som med ett folkpop-influerat sound och genuina texter skapat sin egen plats i musiksverige och inte minst blivit en mycket populär liveartist.
 

Popsicle, Foto/källa: Liseberg

Popsicle, Support: Rome Is Not A Town, 8 aug

Popsicle, bandet som på många sätt är synonymt med nittiotalet och svensk indierock, höll sin avskedsspelning 2005 men gör i sommar comeback med ett fåtal spelningar, varav det enda nedslaget i Göteborg blir på Lisebergs Stora scen. Uppvärmningen denna kväll står dynamiska Göteborgsbandet Rome Is Not A Town för.
 

Bananarama, Foto/källa: Liseberg

Bananarama (UK) i samarbete med Europride!, 14 augusti

Förra året återförenades originalmedlemmarna i Bananarama och åkte ut på turné. I sommar kommer de till Lisebergs stora scen för vad som sägs bli deras sista spelning i Sverige. Med 30 miljoner sålda skivor, punkig attityd i kombination med poppigt sound och hits som Cruel Summer och Venus blev Bananarama snabbt ett musikfenomen på 80-talet och i augusti uppträder de på Liseberg, i samarbete med Europride 2018!
 

Union Carbide Productions, Foto/källa: Liseberg

Union Carbide Productions, 24 augusti

När Union Carbide Productions, ledda av frontmannen Ebbot Lundberg, debuterade 1987 blev de snabbt världskända för sin provokativa image och energiska rock. Efter en kort, kaotisk karriär där de göt nytt liv i åttiotalets överproducerade musikvärld splittrades bandet 1993. I sommar återförenas de tillfälligt och den 24 augusti gör de en exklusiv göteborgsspelning på Lisebergs stora Scen.
 

Säkert!, Foto/källa: Liseberg

Säkert!, 7 september

När Annika Norlin, som sedan 2005 har spelat under namnet Hello Saferide, gav ut sitt första album på svenska 2007 under nya namnet Säkert! blev det starten på en ny succé, och den avskalade skivan Däggdjur som kom förra året har hyllats av kritikerna. I september kliver hon upp på Stora Scen – bered dig på en stämning som griper tag!
 

Kapten Röd, Foto/källa: Ellika Henriksson/Liseberg

Kapten Röd, 14 september

Kapten Röd, eller Björn Nilsson som göteborgaren heter utanför scenen, är en lysande liveartist som efter att ha seglat under medieradarn kammade hem både Guldmicken och Årets artist på P3 Guld 2012. Sedan dess har han fortsatt att vidga den svenska reggaescenen och konserterna brukar bli rena publikfesterna med allsång, dans och tunggung i baktakt. När han i sommar åter ger sig ut på turné avslutar han traditionsenligt på hemmaplan i Göteborg och äntrar då Lisebergs Stora Scen för fjärde gången.

På Lisebergs hemsida kan du se hela programmet för stora scen.