Nedan listas ett antal av sommarens konserter på nöjesparkens scener, men det finns mer att vänta – kolla in Lisebergs hemsida för hela sommarens program!

Augustifamiljen med gäster, 27 april

Oavsett om de figurerar som husband i På Spåret, spelar själva eller med gäster på små och stora scener, fängslar de sin publik med sitt sound och sprudlande energi. Det Göteborgsbaserade bandet Augustifamiljen gör sin enda vårspelning på premiärdagen av Hamnområdet den 27 april. Tillsammans med några favoritgästartister från På Spåret gör Augustifamiljen både originallåtar och tolkningar av andras låtar (som nu blivit smått legendariska).
Lilla Scenen

Crew of Me & You, 4 maj

De återförenade The Sounds-medlemmarna Maja Ivarsson och Felix Rodriguez har tillsammans bildat bandet Crew of Me&You. De har låtit sig inspireras av 90-talets elektroniska technoscen och skapat ett sound som både är lekfullt och provokativt. Lyssna in deras nya låt Come out and play, mer finns att vänta på Lilla Scenen den 4 maj.
Lilla Scenen

Hardcore Superstar, 11 maj

I höstas släppte de ny platta – You can’t kill my rock ’n roll – ett album fyllt med säkra hits, självförtroende och attityd. Sedan dess har Göteborgsrockbandet varit ute på turné, såväl i Skandinavien som i USA och Japan. 11 maj greppar de tag om Lilla Scenen på Liseberg.
Lilla Scenen

Smith & Thell, 18 maj

De möttes på en musikfestival i Helsingborg för cirka tio år sedan och har sedan dess etablerat sig väl på den svenska musikscenen. Tidigare i vår gled Smith & Thell in på Svensktoppen med låten Forgive me friend och placerade sig på första plats under ett par veckor. Låten har dessutom trendat på Spotifys top 5-listor den senaste tiden. Med sitt countryinspirerade popsound intar de Lilla Scenen den 18 maj.
Lilla Scenen

Caroline Af Ugglas, 23 maj

Caroline af Ugglas meritlista kan göras lång och hon kan tituleras som både artist, konstnär och körledare. Därtill har hon dessutom flertalet grammisnomineringar i bagaget. Albumet VarförDärför släpptes i början av hösten förra året, och under 2019 är hon konsertaktuell med både nya och gamla låtar. De flesta känner säkerligen till låten Snälla Snälla som kom på andra plats i melodifestivalen 2009.
Lilla Scenen

Livefest, 24 maj

Liseberg bjuder in till en helkväll fylld med svensk hiphop och R&B. Under kvällen uppträder Z.E och Cherrie på Stora Scenen, samt Ison & Fille och AMWIN på Lilla Scenen. Helt klart förutsättningar för riktigt härlig festivalstämning! För tider och mer info gå till Livefest på Lisebergs hemsida.

Pale Honey, 25 maj

Ända sedan grundskoleåren har Tuva Lodmark och Nelly Daltrey spelat tillsammans. Duons minimalistiska indierock fick snabbt uppmärksamhet när de släppte sin debut-EP Fiction år 2014. Andra albumet Devotion hyllades av kritikerna och ledde till dubbla nomineringar som Årets grupp och Årets rock på P3 Guld.
Lilla Scenen

Plura, 30 maj

Bandet Eldkvarns grundare Plura Jonsson är en svensk legendar, mist sagt. När bandet tog en paus 2016 fortsatte Plura sin egen kreativa process och åkte senare ut på Sverigeturné. Just nu är han aktuell i tv-satsningen Stjärnornas Stjärna och den 30 maj sprider Plura vidare lite av stjärnglansen till hamnområdet i nöjesparken.
Lilla Scenen

Peg Parnevik & Mares, 31 maj

Först ut på scenen den här kvällen är Peg Parnevik. Högaktuell med nya singeln Goodbye boy som släpptes i samband med internationella kvinnodagen i syfte att uppmana kvinnor till att säga hejdå till sådant som inte gör en lycklig, självständig eller fri. Kvällen fortsätter när Mares med sin toksköna pop kliver upp på scenen. Samma dag som den utsålda turnépremiären i Göteborg tidigare i vår släppte de också sitt debutalbum Sunnanvind.
Stora Scenen

Samir och Viktor & LBSB, 6 juni

Inleder självaste nationaldagskvällen gör LBSB, som med sina elektroniska vibbar, dansanta melodier och intressanta texter dragit in över 70 miljoner streams på Spotify. Kvällen fortsätter sedan med favoriterna Samir och Viktor som knappast kan ha undgått någon vid det här laget. När killarna står på scen fullkomligt flödar energin, så mycket vet vi. Kvällen den 6 juni lär bli precis så.
Stora Scenen

Albin Lee Meldau, 7 juni

Debutsingeln Lou Lou kom 2016 som en blixt från klar himmel och låten har idag streamats över 20 miljoner gånger. Trots detta var Albin Lee Meldau något av en doldis för det svenska folket tills han i förra årets upplaga av Så mycket bättre tog publiken med storm. Hans imponerande tolkningar och otroliga röst befäste Albins ställning som en av Sveriges mest intressanta artister. Kategorin soul möter pop har fått en ny referenspunkt och kanske är det inte så konstigt att Albin blivit jämförd med både Sam Smith och James Blake.
Stora Scenen

Tove Styrke & Imenella, 12 juni

Rapparen Imenella är namnet på allas läppar just nu. Med singeln Chagga, som släpptes 2018, fick hon ett rejält genomslag och belönades med en Grammis för Årets nykomling i februari tidigare i år. Den här kvällen delar hon scen med Tove Styrke, som efter sitt senaste album Sway hyllats både internationellt och nationellt. Under 2018 har Tove besökt scener världen över och agerat support till både Lorde och Kate Perry – nu gör hon sin första spelning på Stora Scenen och Liseberg.
Stora Scenen

Lotta på Liseberg, 17 juni - 12 augusti

Vad vore en sommar på Liseberg utan allsång? Måndagen den 17 juni är det äntligen allsångspremiär i nöjesparken! Lotta Engberg tillsammans med Lottaorkestern, ledd av Andreas Landegren - och ett gäng fantastiska gästartister såklart, kommer under åtta måndagar att sända live från Liseberg på bästa sändningstid. För de som inte kan vara på plats i nöjesparken så direktsänds programmen på TV4 och TV4play. Håll koll på Lisebergs hemsida för mer information om artisterna, datum och biljetter.
Stora Scenen

Fricky, 19 juni

Stjärnskottet Fricky har knappast undgått någon under året som gått. Hiphopundret från Umeå har på kort tid vunnit tunga musiktitlar och tusentals fans. Lägg sedan ihop detta med miljontals streams, slutsålda konserter och framträdanden på de största festivalscenerna i landet så kan man snabbt konstatera att Fricky, han är här för att stanna.
Stora Scenen

Dee Snider (US), 26 juni

Känd som frontman för rockbandet Twisted Sister, som ligger bakom riktiga rockklassiker såsom We’re not gonna take it och I wanna rock, tar nu den energiska Dee Snider över Stora Scenen för en kväll. I juli förra året släppte han sitt senaste soloalbum For the love of metal som rosades av både fans och kritiker och den 26 juni lär legendaren bjuda på både klassiker och stenhård metal plus en hejdundrande energi.
Stora Scenen

Peter Jöback, 28 juni

Peter Jöback är onekligen en av Sveriges mest älskade artister. Förra sommaren sålde han slut två konserter på Stora Teatern på bara några timmar och 26 oktober släpptes hans senaste album Humanology. En kväll fylld av både gamla hits, nya låtar och mycket energi är att vänta när han intar Stora Scenen på Liseberg den 28 juni.
Stora Scenen

Timbuktu & Damn!, 3 juli

Jason Timbuktu Diakité är en av Sveriges vassaste hiphopartister. Ända sedan starten av sin karriär på sena 90-talet har han, på ren skånska, spottat ur sig bitande samhällsskildringar och med det också blivit en av vårt lands viktigaste röster. I höstas släpptes albumet Kärlekens bladband, fullproppad med Timbuktus älskade låtar framförda tillsammans med bandet Damn!. Senast Timbuktu spelade på Liseberg var 2014 men kommer äntligen tillbaka den 3 juli och gör det tillsammans med Damn!.
Stora Scenen

Band of Horses (US), 5 juli

Countryinspirerad indierock sedan 2004. Seattlebaserade bandet har gett oss många älskade låtar såsom Funeral och No one’s gonna love you. Senast Band of Horses spelade i Sverige var under Way out West 2017 men nu är de äntligen tillbaka, den här gången på Stora Scenen.
Stora Scenen

John Fogerty (US), 10 juli

Musikern, sångaren och låtskrivaren från Kalifornien är kanske mest känd som frontman för Creedence Clearwater Revival som med sitt banbrytande sound slog igenom på 60-talet. John Fogerty har gjort ett stort avtryck I musikvärlden med låtar som Fortunate son, Bad moon rising och Have you ever seen the rain. Han har dessutom blivit tilldelad flera grammisar och för sina enorma bedrifter blivit invald både i Rock & Roll Hall of Fame, och Songwriters Hall of Fame. En musikhändelse som utan tvivel blir riktigt imponerande.
Stora Scenen

Hurula, 26 juli

Flerfaldigt grammisnominerade Hurula släppte nyss albumet Klass. Det är hans mest personliga album hittills och ligger ruskigt nära den känsomässiga brännpunkten. En stark akt som förtjänas att ses live. Den 26 juli spelar Hurula på Stora Scenen.
Stora Scenen

Danko Jones (CA) & Hank von Hell (NO), 31 juli

Den 31 juli blir det en rasande rockig kväll på Liseberg. Norska Hans-Erik Dyvik Husby har likt fågeln Fenix rest sig ur askan, nu som Hank von Hell. Kvällen fortsätter sedan med ett band som bör upplevas live – Danko Jones. Kända för sina energiska och intensiva liveframträdanden kommer det kanadensiska bandet med säkerhet få publiken att gunga till nya låtarna Burn in Hell och We’re crazy.
Stora Scenen

Linnea Henriksson & Markus Krunegård, 2 augusti

En helkväll med två av popsveriges största namn. Markus Krunegård släppte förra året ny platta och med höstens utsålda turné säkrade han återigen sin ställning på Sveriges popscen. Som kronan på verket fick han också en grammisnominering som Årets textförfattare. Vinnaren i kategorin Årets pop var på P3 Guld Linnea Henriksson som under hösten omfamnades i svenskarnas vardagsrum genom sin medverkan i Så mycket bättre. Linnea är med sina tre soloalbum i ryggen en av våra mest uppskattade artister och som en del av sin sommarturné tar hon över Stora Scenen direkt efter Krunegård.
Stora Scenen

John Lindberg Trio & Wilmer X, 7 augusti

Ännu en kväll av dubbel musikalisk glädje inleds denna gång av John Lindberg Trio. Med ena foten i klassisk rockabilly och den andra i modern rock har trion från dalarna blivit en av Sveriges mest älskade liveakter. WilmerX har fortfarande, efter en 40 år lång musikalisk resa, en oförfalskadkärlek till rhythm ’n blues, garagerock och rå blues och resan fortsätter på Liseberg den 7 augusti.
Stora Scenen

Sven-Bertil Taube, 17 augusti

Sven-Bertil Taube spelar traditionsenligt på Lisebergs stora scen i sommar igen. I höstas släpptes Så länge skutan kan gå, vol 2 som också är en hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av exempelvis Sjösalavår och Änglamark. Den 17 augusti är det äntligen dags för Sven-Bertils sommarkonsert i nöjesparken.
Stora Scenen

Molly Sandén, 23 augusti

Molly Sandén är en av popsveriges största röster och fick under början av året flertalet nomineringar både på P3Guld och Grammisgalan. Molly är just nu aktuell med den nya singeln Den som e den som stabilt legat på Spotifys topp-50 lista under våren. Senast Molly spelade på Liseberg var förra sommaren, och nu är hon äntligen tillbaka igen.
Stora Scenen

Kraftwerk 3D (DE), 30 Augusti

Ända sedan 70-talet har Kraftwerk med hjälp av ny teknik utvecklat nya elektroniska sound och med det influerat flera olika genrer. På Stora Scenen den 30 augusti blir det också en show utöver det vanliga. 3D-konserten tar med publiken på en resa genom årtiondena i en perfekt blandning av musik och performance art.
Stora Scenen