Sedan 1980-talet har de skapat ett 80-tal verk tillsammans, oftast platsspecifika. De möttes på en traditionell scenisk utbildning, på Balettakademins mimlinje, gick i samma klass och båda ifrågasatte vedertagna lagar och spelregler för hur scenkonst framförs och skapas.

Vi ville redan då gå i opposition. Vi sa: “fuck you”, men på ett gracefullt sätt, säger Bogdan Szyber i en artikel i Folkbladet.

Magiska installationer, kaffekoppar som dansar i ett kommunkontor i Uddevalla, papperskorgar och arkivlådor som lever ett eget liv på Scenkonstmuseet, nedgrävda i marken på Scenkonstbiennalen eller upphängda på väggar i ett vattentorn! Lustfyllt och alltid lika överraskande har de tagit plats inom performencekonsten både i Sverige och utomlands.

Nu, tjugo år senare, gör de opera och teater på stora scener. Dom har arbetet för Norrlandsoperan, Folkoperan, GöteborgsOperan, Hipp i Malmö, Orionteatern, Göteborgs Stadsteater och Dramaten. Både Carina Reich och Bogdan Szyber är också doktorander på Stockholms Konstnärliga Högskola.

Samtalsledare: Catharina Bergil, enhetschef för skådespelarutbildningarna, Högskolan för scen och musik, Göteborgs Universitet.

Presenteras i samarbete med Göteborgs dans- och teaterfestival.

Information

Här kan du läsa mer.