Varje vår slår konstnärsateljéerna runt om i Majorna upp sina portar för besökare och 2017 är inget undantag  – snarare tvärtom. 20-årsjubileet bjuder på öppen studio hos 73 konstnärer och som vanligt en fullmatad samlingsutställning på Röda Sten Konsthall.

I år erbjuder konstrundan både bussturer och guidade promenader under lördagen och söndagen, men det går så klart lika bra att utforska på egen hand.

Konstrundan i Majorna är Göteborgs största konstrunda och här finns allt från keramiker och textilkonstnärer till akvarellmålare och trähantverkare. Vi ger dig fem namn att hålla utkik efter.

1. Keramik och illustration: Ida Erika Abrahamsson

Ida Erika Abrahamsson arbetar bland annat med bruksföremål i stengods, ofta med inspiration av barnböcker. Håll utkik efter hennes kaninljusstakar.
Ateljé: Kon8, Sockerbruket 27.

2. Trä, metall och glas: Jan Järlehed

Jan Järlehed formger bland annat träleksaker för BRIO, men han gör också lekfulla skåp och jobbar i material som trä, metall och glas.
Ateljé: Paternostergatan 6.

3. Akvarell: Eva Kylberg Johanson

Eva Kylberg Johanson skildrar landskap och natur. Hon målar akvarell och flirtar med ett grafiskt och kontrastrikt uttryck.
Ateljé: Kajskjul 46, Fiskhamnsgatan 41 B

4. Keramik: Frida Mälarborn Hoshino

Frida Mälarborn Hoshino är keramiker och kombinerar skulptural form med bruksföremål som läckert marmorerade fat.
Ateljé: Laboratoriet Femton, Carnegiegatan 15

5. Bildkonst: Christina Pettersson

Christina Pettersson är bildkonstnär och jobbar både analogt och digitalt. Hon har bland annat gjort en serie Göteborgsinspirerade prints.
Ateljé: 
Kajskjul 46, Fiskhamnsgatan 41 B

Psst! Det här är bara några av alla konstärer som öppnar sina studios under helgen. Titta på Konstrundan i Majornas egen sida för att se fler.