Gillar du att skapa med händerna, oavsett om det är med färg, pärlor, papper eller textil, gillar du säkert också att scouta utbudet av butiker inför en resa. Här guidar vi dig till några av de ställen du vill avsätta tid för när du är i stan, men det finns så klart ännu fler att upptäcka.

Scrapbooking, mixed media och måleri

Går du igång på vackra papper, ser outsinliga användningsområden för washitape och njuter av art journaling, kortmakeri och scrapbooking? Då är Ciliinpapers på Backaplan och Rum för Papper i mysiga Victoriapassagen två av stoppen på din kreativa shoppingtur.

Är det med pensel, penna eller krita i handen du släpper loss din kreativitet, finns det flera välsorterade butiker med konstnärsmaterial i Göteborg. Exempelvis uppskattar du säkert ett besök på In-Ex Färg (Kungsgatan 22), Cornérs Materialhandel (Engelbrektsgatan 37), Dusky Pink (Karl Johansgatan 27) och Matton (Första Långgatan 26).

Pärlor och smyckestillverkning

Att skapa smycken med pärlor är inte nytt men utbudet av material och mönster har nog aldrig varit större, och intresset växer för varje år. Extra lyxigt är det att botanisera bland pärlor, lås och andra tillbehör i fysiska butiker. Canvas, som ligger på Nobelgatan 21 och även har ett stort utbud av till exempel broderimaterial, och Millefiori på Haga Nygata 10 är två härliga besöksmål för pärlare, oavsett om man trär, knyter, syr eller broderar med sina pärlor. 

Tyg och garn

För dig som skapar med garn och tyg är utbudet stort. Ett axplock av de garnbutiker som finns i centrala Göteborg är Deisy Design (Kungsportsavenyn 39), Tummelisa Garn & Design (Norra Gubberogatan 8), Broderi & Garn (Drottninggatan 31) och Knit & Purl (Bondegatan 7).

Även tygaffärerna är många och några av de som du kan vilja styra kosan till är Gårda Textil på Västergatan 1B i Vasastan och Tygaffären på Lagerströmsplatsen 2 i Olskroken, samt Stoff & Stil (Transportgatan 19) och Tyg-Johan (Hjalmar Brantingsgatan 11), båda två på Hisingen.

För ett fantastiskt utbud av knappar, band med mera besök klassiska Knapp-Carlsson som du hittar på Kyrkogatan 34 mitt i centrum.

Ännu mer skaparmaterial

Pyssel är kul och i de välsorterade hobbyaffärerna hittar du material för skapande av alla de slag. I Göteborg finns till exempel Panduro både på Östra Hamngatan 31 i centrum och på Frölunda Torg, och du hittar Slöjddetaljer på Kolhamnsgatan 1 på Hisingen.