Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

Vandring
Foto: Olof Wängborg, Västkuststiftelsen Foto: Olof Wängborg, Västkuststiftelsen

Kuststigen

Kuststigen är en av Västsveriges vackraste vandringsleder.

Som namnet hintar om, är Kuststigen en vandringsled utmed kusten. Den går vid havet och genom skärgårdssamhällen, likväl som genom skogar, gammal jordbruksbygd och upp på bergstoppar med vacker havsutsikt. Den finns dessutom både i Sverige och i Norge.

Kuststigen består av en sammanhängande led mellan Uddevalla och Sotenäs, samt flera kortare rundslingor och fristående etapper. Därmed erbjuder den på stor variation av olika kustnära vandringsmöjligheter för både endagsturer och längre vandringar. De allra flesta etapperna går att ta sig till med både bil och kollektivtrafik. Längs flera av dem hittar du ett bra serviceutbud såsom kaféer, restauranger, hotell och vandrarhem. 

Man kan fiska i havet och även i de flesta sjöar längs Kuststigen, så länge man håller sig till de regler som finns. Det finns även etapper som du kan cykla, vissa är platta och korta och en del är långa och bergiga. 

Kuststigens hemsida får du som vandrare en mycket bra möjlighet att planera din vandring, få reda på transportmöjligheter till och från ledens olika etapper och se vad som finns längs leden i form av sevärdheter och service.

Kuststigen invigdes 2007 och är ett samarbete mellan Norge och Sverige i projektet Kustnära vandringsleder.