Med showen "Exclusive - De första ljuva åren" bjuder de på en lång rad av sina mest älskade låtar tillsammans med nostalgiska filmklipp och en odyssé över bandets skiftande klädstil. Har man spelat in 56 originalalbum, belönats med grammisar och många andra utmärkelser så finns det en hel del att berätta.

Det blir en fint komponerad kväll med klassiker och en del oväntade musikval ur en katalog som omfattar närmare 700 låtar inspirerade av country, blues, visor och rimmen i gamla skillingtryck. Mellan låtarna blir det intima samtal tillsammans med radio- och tv-profilen Thomas Deutgen som har gjort både böcker och tv-program med bandet. Samspelet kryddas med kärlek till publiken och ett sväng som känns i hjärtat.

Ta del av en exklusiv helkväll som saknar motstycke i svensk dansbandshistoria.

Efter showen drar efterfesten igång med Lasse Stefanz egen karaoke. Stanna kvar och sjung någon av dina favoriter. Vill du ha med något mer än ett härligt minne av kvällen finns också LS-shopen på plats med CD-skivor, T-shirts och mycket annat.

Om Lasse Stefanz
Efter närmare 700 låtar, varav ett fyrtiotal på Svensktoppen är det inte konstigt att Lasse Stefanz är ett av våra mest folkkära band. Idag har de följande starka uppställning:

Olle Jönsson. Bandets självklara frontfigur började med musik som tolvåring och har varit med de första femtio åren. För Olle handlar musik om att beröra. Det måste gå in i hjärtat hos de som lyssnar och dansar.

I slutet av 60-talet kom Christer Ericsson med i bandet. Sedan dess har han spelat gitarr, skrivit många av bandets hits och basat över bandet.

Bandets trummis Gunnar Nilsson kom in när Olle fick problem med sina handleder för tolv år sedan. Han repade snabbt in ett hundratal låtar och är sedan dess bosatt bakom trumsetet.

Jonas Rignell – keyboard, dragspel, gitarr - har varit med sedan 2011. När Lasse Stefanz klev in i musikaffären där han jobbade och frågade om han ville vara med kunde han inte tacka nej. Under första spelningen satt ett par miljoner i publiken. Det började nämligen med Mello.

Anders ”Dallas” Dahlgren debuterade i bandet som basist 2015. Efter att ha följt bandet på håll under flera år kastades han in i hetluften med både skivinspelning och konserthusproduktion.

Henrik Svensson är bandets nyaste medlem och anslöt strax innan jul 2018. Tidigare kapellmästare i annat band och spelar saxofon och klaviatur. För Henrik är det en pojkdröm som har gått i uppfyllelse.

Thomas Deutgen - Dansbandsprofessorn
I dansbandsvärlden är Thomas Deutgen själva navet. Det mesta kretsar kring honom och det som han inte vet om branschen, musiken och artisterna är inte värt att veta. Thomas menar att dansbanden är det mest genuina som Sverige har i musikväg. Han var programledare för radioklassikern ”I afton dans” under flera år, han har drivit en rad danslogar, sänt över 500 program av ”P4 Dans”, lett ”Dansbandskampen” på teve och arrangerat mängder av dansgalor.

Idag handlar det om turnéer med olika band, som konferencier och moderator, författarskap och produktion av events och konserter. Just nu med Lasse Stefanz som han har följt i 25 år. Inte undra på att många kallar honom för dansbandsprofessor.

Information

Här kan du läsa mer.