2020 års installationer i centrala Alingsås är spridda över hela Alingsås med fokus på sträckan från Gerdsken, via Lillån ner till Nolhaga med vissa avstickare. I år står ljuset i fokus och visar på hur mycket det betyder i vardagen genom temat Find the Lights. 

Nytt för i år är att det inte är en specifik slinga som du följer. Istället bjuds du in till en upptäcktsfärd bland 24 spektakulära, minimalistiska, barnsliga, smarta, tillfälliga och permanenta ljuspunkter som alla gör vardagen ljusare. Dessa hittas i Lights in Alingsås-appen.

Tanken är också att visa upp de permanenta ljusinstallationer som redan finns i Alingsås och som Alingsås Energi har bidragit med de senaste 20 åren. Där handlar det om hållbar belysning som ökar tryggheten bland annat på gångstråk, fasader, passager, tunnlar och broar. Den internationella workshopen fick skjutas upp till 2021. Det blir istället ett flertal installationer med lokala och svenska designers.

Installationerna lyser från skymning till gryning och följer den vanliga gatubelysningens rytm. Du väljer själv vilken tid på kvällen du vill se installationerna. Det är fler besökare på helger än på vardagar.

Att gå och upptäcka installationerna på egen hand är gratis. Du kan också ladda ner appen Lights in Alingsås och köpa en digital guidad tur för 35 kr för att få reda på mer om årets installationer.

Cirka 70 000 besökare upplever Lights in Alingsås varje höst och stadens kaféer och restauranger har musikaftnar, speciella Lights-menyer och Lights-konserter. I år blir evenemanget något annorlunda. Det innebär att ljusområdet är större än föregående år med fler ljuspunkter för att du som besökare ska kunna undvika folksamlingar. Du väljer själv i vilken ordning du vill upptäcka installationerna. En och annan överraskning kommer att dyka upp längst vägen. Visa hänsyn, håll avstånd och ta hand om varandra där ute!

Planera ditt besök 
FAQ 
Facebook 
Instagram

Information

Här kan du läsa mer.